Palmentuinen van Elx

Elx is de benaming van Elche in het Valenciaans. Elx is een stad gelegen in de Costa Blanca vlakbij de bekende stad Alicante . l´Alcudia, wat tien kilometer van de hedendaagse stad was gevestigd, is de directe voorloper van Elx. In Elx is een grote hoeveelheid aan archeologische overblijfselen gevonden, waarvan de Dame van Elx, een Iberisch borstbeeldje van een vrouw, de belangrijkste was.
Hiervan zijn vele kopieën in meerdere vormen gemaakt en die zijn nu allemaal te koop in de vele souvenirwinkels en musea. Het originele beeld is te vinden in het Nationale Archeologische Museum in Madrid. In Elx is wel een exacte replica aanwezig.

Palmeral

De Palmeral, de Marokkaanse palmentuin, staat op de werelderfgoedlijst. Elx heeft in Spanje ook wel de ‘Marokkaanse enclave’ als bijnaam. Elx is niet de enige stad met een palmentuin, maar de tuin in Elx is wel met meer dan 600.000 bomen het grootst. De bomen worden gekweekt in plantentuinen, waarvan er één is opengesteld voor het publiek. Dat is de botanische tuin Horta del Cura.

In Elx is ook het Parc Municipaal, het Palau de Altamira, het Museu Arqueològic Municipal en de de barokke basiliek Menora de Santa Maria te bezoeken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − = 7