Last-minute naar de tropen: 3 tips

Wil je last-minute op vakantie gaan en ben je nog op zoek naar een mooie bestemming? In deze blog geven wij je 3 tips met landen waar je een prachtige vakantie kunt vieren. Als je op het laatste moment hebt besloten dat je even lekker ver weg wil gaan en niets hebt besproken, dan is het zeker interessant om deze bestemmingen te overwegen!

Last-minute naar Thailand

Een last-minute vakantie naar Thailand is altijd een goed idee! Thailand staat natuurlijk bekend om de prachtige natuur die er in het land te vinden is. Parelwitte stranden, vele watervallen en de tropische regenwouden die je versteld doen staan.  Qua landschap kun je het beste een vakantie boeken in Noord-Thailand want de flora en fauna in deze omgeving is ongekend. Natuurliefhebbers die de mogelijkheid hebben om last-minute naar Thailand te vliegen kunnen hun geluk niet op in de stad Chiang Mai. Je vindt hier onder andere het natuurpark Doi Inthanon National Park. Het park ligt vlakbij de grootste berg van Thailand de Doi Inthanon en heeft hier haar naam ook aan te danken. Naast de prachtige natuur in Thailand zijn er ook voldoende andere dingen te beleven. Iedereen heeft weleens gehoord van de hoofdstad Bangkok. Met meer dan 8 miljoen inwoners is het de grootste stad van Thailand en het uitgaansleven in deze stad is zeer berucht. Voor de feestliefhebbers is Bangkok de ideale last-minute bestemming!

Mexico

Ben je op zoek naar een leuke bestemming in Midden-Amerika? Dan is een last-minute vakantie naar Mexico een goed idee! Natuurliefhebbers zijn in Mexico zeker op de juiste plek. In het Mexicaanse landschap kom je onder andere vulkanen, watervallen, woestijnen en een grote jungle tegen. Je vindt er talloze bergen en Mexico heeft rond de 60 nationale natuurparken. Je kunt in dit land ook terecht voor een last-minute zonvakantie, want er zijn talloze fraaie witte stranden met azuurblauwe zeeën en het weer is in grote delen van het jaar ook heel aangenaam. De Mexicaanse keuken is ook enorm lekker. Met gerechten zoals taco’s en tortilla’s kun je tussen het zwemmen en zonnen door je buik wel mee vullen.

Jamaica

Een andere mooie bestemming voor een last-minute vakantie is Jamaica. Bij Jamaica denk je vaak al aan de rastafari’s die in het zonnetje aan het strand liggen met een glaasje rum, maar dit eiland heeft je nog veel meer te bieden. Als je op vakantie bent naar Jamaica, zorg er dan voor dat je zeker een dagje naar Kingston gaat. In de hoofdstad van Jamaica kun je kennis maken met de echte cultuur van de Jamaicanen. Breng een bezoek aan het huis van Bob Marley of ga naar het Colombus Park Museum en leer meer over de geschiedenis van de Jamaicanen. Na de tijd kun je gezellig een drankje gaan doen in een van de vele cafés die er in Kingston te vinden zijn.

Waar gaat jouw zomervakantie naartoe? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

69 − = 64