Op vakantie rond je eigen huis: dit kun je doen

Door de coronacrisis is het even niet mogelijk te reizen. Jammer voor de reislustigen, maar veiligheid staat voorop. Nu het steeds warmer wordt en de zon zich steeds vaker laat zien, is er genoeg te doen om vakantie te vieren rond je eigen huis. Een perfect alternatief voor een vakantie ver weg. Want ook in je eigen tuin is het volop genieten.

Leg een moestuintje

Begin met een bescheiden moestuintje. Zelfs als je niet veel ruimte hebt, kun je hier alsnog mee beginnen. Groenten en kruiden hebben namelijk niet zoveel ruimte nodig. Je kunt al best een mooie moestuin leggen op een vierkante meter. Heb je geen tuin? Hang dan wat groenten en kruiden op in rekken aan het balkon. Begin vooral klein en overzichtelijk. Dan kun je later altijd nog uitbreiden.

Voor een mooie moestuin kun je het best een plekje in de zon kiezen. De meeste groenten hebben zo’n 6 tot 8 uur zon per dag nodig. Kies ook voor beschutting. Er mag dan geen wind zijn, want dit kan warme lucht aanvoeren. Heb je geen tuin of balkon op het zuiden? Kies dan voor groenten als sla, spinazie, snijbiet, rucola, biet, worteltjes of mosterdblad. Die doen het ook prima in de halfschaduw. Dat had je vast niet verwacht; tuiniertips op MyLastMinutes!

Lekker hangen in je hangmat

Optimaal genieten in je eigen tuin? Geen probleem met een heerlijk luie hangmat. We kennen natuurlijk allemaal de foto’s van witte stranden, blauwe zee en een hangmat. Het doet verlangen naar een bestemming als Spanje of Jamaica. Maar voor nu moeten we het even doen met onze eigen woonplaats. Ook geen probleem, als het buiten rond de 20 graden wordt en de zon volop schijnt.

Het mooist is een hangmat op te hangen tussen twee bomen. Je zit dan in een natuurlijke schaduw als het warm is. Natuurlijk moet de boom wel dik genoeg zijn om het gewicht te kunnen dragen. Gebruik bij de boom een touw om de hangmat op te hangen. Na gebruik kun je deze weer eenvoudig verwijderen. Bind het touw bovenaan de boom, zodat deze niet plotseling naar beneden kan zakken.

Zonnen in eigen tuin

Je hoeft niet naar het buitenland om een kleurtje te krijgen. Ook je eigen tuin is geschikt om lekker te zonnen. Het draait allemaal om het vinden van de juiste spot. Voor echt bakken kun je het best een plek uit de schaduw vinden. Maar, niet te lang: dit is niet goed voor je huid. Ga je een boekje lezen? Ga dan in de schaduw liggen, bij een plek met bomen. Anders verbrand je gauw, omdat je helemaal wegdroomt bij je boek.

Zet een ligbedje in de tuin. Je tuin doet dan direct denken aan een strand. Met je ogen dicht vergeet je je buren helemaal. Een goed ligbed biedt je ontspanning. Kies voor een kwalitatief luchtbed: niet zo eentje die tijdens een zonsessie in elkaar klapt, of die rugklachten kan opleveren. Wist je dat er zelfs ligbedden bestaan die van hout zijn gemaakt en zijn bedekt met kussens? Heerlijk zacht!

Picknicken in eigen tuin

Het wordt afgeraden om naar parken te gaan. Het zou immers kunnen dat een ander geen anderhalve meter afstand behoudt, waardoor er sprake is van groepsvorming. Zul je net zien dat je dan op de bon gaat. Gelukkig kun je in eigen tuin ook gezelligheid creëren. Wat denk je van een gezellige picknick in eigen tuin? Dat hoeft natuurlijk niet per se met een mandje en kleden. Als je een goede tuinset hebt, zet je het eten en drinken gewoon op tafel neer. Zeker met kinderen is dat heel handig. Zij eten het liefst bij hun eigen picknicktafel.

Voor wat romantiek is zo’n kleedje met een mandje wel weer erg leuk. Lekker een wijntje erbij, stokbroodje erbij, wat kaas en fruit, en je waant je zo in Frankrijk. En dat gewoon in je eigen tuin. Niemand heeft gezegd dat je het niet gezellig mag maken!

Kamperen achter het huis

Wil je echt dat campinggevoel ervaren? Zet gewoon een tentje op achter het huis. Of, bouw samen met je kinderen een hut! Bouwen is een van hun favoriete bezigheden. Een tuin leent zich er prima voor. Je hoeft alleen wat tuinmeubelen verschuiven en een doek er overheen te liggen, om een hut te maken. Heel gemakkelijk, maar het biedt volop plezier voor kinderen. Ze laten hun fantasie de vrije loop en wanen zich op vakantie. Eigenlijk hoef je niet ver weg om kinderen tevreden te stellen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

27 + = 36