Ontdek de prachtige Noorse eilandengroep Lofoten

De afgelegen Lofoten-eilanden van Noorwegen bieden de perfecte setting voor een onvergetelijke vakantie. De eilandengroep bevinden zich boven de poolcirkel in Noordwest-Noorwegen en bestaan uit diepe fjorden, steile bergtoppen, zandstranden en knusse vissersdorpjes. Vergeet je camera niet mee te nemen, want dit is één van de meest fotogenieke plekken ter wereld. 

Reistijd Lofoten

De eilandengroep Lofoten kun je het hele jaar bezoeken, maar om de mooiste foto’s te schieten kun je het beste in de winter vertrekken. Tijdens deze periode bestaan de dagen uit eindeloze zonsopgangen en zonsondergangen. Ook heb je de grootste kans om het noorderlicht te spotten en zijn de toppen bedekt met prachtig witte sneeuw. Ga je in de zomer dan kun je genieten van lange dagen.

Noorderlicht Lofoten

Maak een Lofoten Roadtrip

De verschillende eilanden zijn met elkaar verbonden door middel van bruggen en tunnels. Hierdoor kun je met een auto of een busje de omgeving perfect ontdekken in je eigen tempo. Bij het vliegveld kun je eenvoudig een auto huren en voordat je weet rij je al door de prachtige omgeving van Lofoten. 

De eilanden van Noord-Noorwegen zijn de perfecte bestemming voor avonturiers die houden van adembenemende landschappen, wandelen en mooie ritten. Maak bijvoorbeeld een roadtrip van Tromsø door Senja en de Vesteralen-eilanden, eindigend met verschillende magische dagen op de Lofoten-eilanden. 

Wil je ook naar Noorwegen op vakantie? Kijk voor een last minute Noorwegen en wie weet zit je binnen 6 weken in Noorwegen!

Wat je niet mag missen

Hamnøy-eiland

Het mooiste en meest gefotografeerde deel van Lofoten is Hamnoy. Hamnoy  is een klein eiland in de buurt van de spectaculaire fjord van Reinefjord. In dit gebied vind je talloze schattige rode vissershuisjes, gigantische bergen en een rotsachtige kustlijn. Vaak kun je ook een vissershut boeken als overnachting. De kleine oude vissershutten hebben vaak een eigen keuken en heel veel karakter. 

Hamnøy

Het noorderlicht spotten

Een van de grootste redenen om in de winter Lofoten te bezoeken is het magische noorderlicht dat zich tussen september t/m maart voordoet. Dankzij de lange nachten zijn de omstandigheden uitstekend voor een avondje genieten van een verbazingwekkende lichtshow van de natuur. 

Noorse vissersboten

Vissen is al meer dan 1000 jaar een vaste waarde op de Lofoten-eilanden. Ieder jaar komen er mil miljoenen arctische kabeljauw naar lofoten om te paaien tussen februari – april. Het grootste deel van de bevolking is dan ook in zekere zin betrokken bij de kabeljauwvisserij. 

Maak een strandwandeling op Kvalvika Beach

Dit strand, in een afgelegen hoek van Moskenesøya, is alleen te voet bereikbaar. Het is een behoorlijk toch, maar een kleine moeite om één van de mooiste plekken uit dit gebied te bezoeken. Ook in de zomer is dit strand absoluut de moeite waard en de perfecte plek om te kamperen. 

Ryten Mountain

Ryten Mountain Lookout

Beklim de 543 berg Ryten om te genieten van een geweldig uitzicht. Het ziet er misschien niet heel hoog uit, maar door de stijgende hellingen is het een behoorlijke klus om de top te bereiken. Je doet er ongeveer 3 tot 4 uur over om de top te bereiken. Maar eenmaal boven vergeet je de zware klim meteen. Het uitzicht vanaf Ryten is ongeëvenaard. 

Eindeloze zonsondergangen

Eindeloze zonsondergangen wie wil dat nou niet! Doordat Loften ten noorden ligt van de poolcirkel kun je genieten van enorm lange spectaculaire zonsondergangen en zonsondergangen in alle denkbare kleuren. Sommige zonsopgangen en zonsondergangen kunnen zelfs uren duren. 

Staat de eilandengroep Lofoten ook bij jou op de bucketlist? Laat het ons weten in een reactie. Ben je op zoek naar andere mooie plekken in Noorwegen, zoek dan op ons blog aan de rechterkant op “Noorwegen”.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 3 = 2