Rust & natuur in Drenthe

Drenthe is één van de meest geliefde provincies van Nederland voor een vakantie in eigen land. Het is een provincie voor de rustzoekers, natuurliefhebbers, cultuursnuivers en voor de kleine avonturiers. 

Zo kent Drenthe enorm veel natuur, historie en is het aantal jaren geleden uitgeroepen tot een 5-sterren fietsprovincie. En wat dacht je van de talloze schitterende vakantieparken die je in de provincie vindt en natuurlijk de mysterieuze Hunebedden. Drenthe is mooi en vol avontuur. Lees snel de leukste tips voor jouw vakantie in Drenthe in dit artikel.

Ga de natuur 

Wist je dat je in Drenthe verschillende nationale parken vindt? De provincie barst van de natuur.

Nationaal Park Dwingelderveld

Het grootste natte heidegebied van Nederland vind je hier. Opladen doe je hier tijdens een wandeling door de uitgestrekte landschappen en stilte. Een geweldig mooi park die je zeker even moet bezoeken. Tip! Je kan ook een wandeling maken met de boswachter. Zo leer je meer over de planten en dieren die in het gebied leven. 

Nationaal Park Drents Friese Wold 

Nationaal Park Drents- Friese Wold ligt op de grens van Friesland en Drenthe. Het is één van de grootste natuurparken van Nederland. Het gebied bestaat uit bos, zandverstuivingen, vennen, heide en zelfs moeras. Ga wandelen, fietsen of ontdek de omgeving met een kano. Hoe gaaf!

Nationaal Park Drentsche Aa

Dit park bestaat niet alleen uit schitterende natuur, maar kent ook verschillende charmante Esdorpjes. Volg de prachtige beek die slingert door het Drentse landschap en ontdek bijzondere dorpjes en uitgestrekte heidevelden. Maar ook veenmeertjes, zandverstuivingen en natuurlijk de Hunebedden vind je hier.

De Hondsrug

De Drentse Hondsrug doorkruist bijna heel Drenthe. Het natuurpark is een uniek stukje, waar minstens 23 ijstijden zijn geweest. In het park is veel te beleven. Zo kun je hier o.a. een oertoer volgen en hunebedden bewonderen. 

5-sterren fietsprovincie

Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Provincie Drenthe. Je vindt hier meer dan 2.000 kilometer aan fietspaden. Niet voor niets werd de provincie uitgeroepen tot de 5-sterren fietsprovincie van Nederland. Je hebt verschillende themaroutes die je kunt volgen.

Maar ook wandelaars zitten in Drenthe goed! Het aanbod is erg veelzijdig, van een kleine wandeling door het bos tot lange afstandswandelingen. 

Bezienswaardigheden in Drenthe

  • Wildlands Adventure Zoo: het perfect uitje voor het hele gezin. Wildlands Adventure Zoo is een dierentuin en attractiepark in één. In één dag kun je hier de hele wereld ontdekken. Reis van de jungle naar het poolgebied. 
  • Speelbossen en belevingspaden: natuur, natuur en nog eens natuur. Voor kinderen is dit dé plek om op avontuur te gaan. Nog leuker zijn de 14 belevingspaden en speelbossen. Stiekem ook leuk voor volwassenen. 
  • Boek een safari met EKO-tour en ontdek de uitgestrekte (heidelandschappen van Drenthe
  • Ontdek de schitterende esdorpen & brinkdorpen van Drenthe
  • Bezoek het Gevangenismuseum in Veenhuizen en ontdek alles over straffen van vroeger en nu. In 2019 werd het museum uitgeroepen tot Leukste uitje van 2019 door Het land van ANWB.
  • Ook leuk voor het hele gezin om te bezoeken is Attractiepark Drouwenerzand
  • Een plek die iedere Nederland een keer bezocht moet hebben is Kamp Westerbork. Misschien niet een gezellig uitje, maar wel één die belangrijk is. tijdens de Tweede Wereldoorlog werden Joden naar vanaf Kamp Westerbork gedeporteerd. Middels indrukwekkende filmbeelden en tentoonstellingen worden persoonlijke weer tot leven gebracht. 
  •  

Overnachten in Drenthe

Een leuke overnachting vinden in Drenthe is geen enkel probleem. De Drentse vakantie- en bungalowparken behoren tot de beste van Nederland. Of je nu op zoek bent naar een kidsparadijs of een natuurhuisje midden in de bossen. In Drenthe vind je het allemaal. Bekijk hier alle overnachtingsmogelijkheden in Drenthe.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

54 − = 48