De beste lastminute reisbestemmingen voor Maart

Lieve zon waar ben je toch? Laten we eerlijk zijn; deze winter was vreselijk. Veel regen, weinig zon, weer geen elfstedentocht, een regenachtige carnaval en ook een witte kerst was ons dit jaar helaas niet gegund. Niet zo gek dat veel mensen een flink winterdip te pakken hebben. Tijd voor wat zon en avontuur dus. Lucky you, want wij hebben de leukste last minute reisbestemmingen voor Maart voor je verzameld. Kom maar op met die vitamine D!

Zuid Afrika

Avontuur, braaien, win en natuur. Zuid Afrika is één van de meest gevarieerde reisbestemmingen. Zo spot je de ene dag de Big Five en sta je de andere dag midden in de wijnvelden. In maart begint het in Zuid Afrika iets koeler te worden en neemt de zuidoostelijke wind iets af. Dit is dan ook de perfecte tijd om het land te bezoeken. Het is één van de beste maanden om te wandelen en te fietsen. Ook is het oogsttijd, waardoor er enorm veel te beleven is. Iedere week is er wel ergens een wijnfestival. Doen dus!

Malta and Gozo

Het zonnetje laat al voorzichtig iets van zich zien op het prachtige eiland Malta. Doordat er in maart nauwelijks cruiseschip aanmeren is het er in deze periode heerlijk rustig. Het is de perfecte tijd om tijdens een vakantie Malta het eiland te verkennen, te wandelen en te fietsen. Neem ook de veerboot naar Gozo, het kleine zusje van Malta. Gozo heeft een oppervlakte van 67 km² en telt ongeveer 35.000 inwoners. Gozo is dan misschien klein, maar het eiland heeft heel wat bezienswaardigheden en natuur. 

Belize

Belize beschikt over één van de mooiste duikspots ter wereld, en wat dacht je van de prachtige regenwouden, ongerepte stranden, oude Maya steden, en geweldige natuur landschappen. Dit land is een parel van een reisbestemming en maart is ook nog eens de beste periode om het land te bezoeken, dus waar wacht je nog op.

Borneo (Maleisië)

Ben je op zoek naar natuur, dan is Borneo the place to be. Borneo is het grootste eiland van Azië en beschikt over een 140 miljoen jaar oude regenwoud. Borneo is daarnaast één van de weinige plekken waar je nog orang-oetans in het wild kunt spotten. Reis je naar kust dan vind je ongerepte stranden en geweldige duikcondities. Het is één van de beste plekken om walvishaaien te spotten. 

Nepal

Niet echt zonnig, maar Maart is wel de perfect tijd om het mooie Nepal te bezoeken. Het zonnetje begint weer te schijnen en de wandelpaden wordt langzaam weer geopend. Ga je hiken, dan wordt je tijdens je trekking getrakteerd door al een beetje lente. Een populaire trekking in Maart is de hike naar Everest basecamp. Een avontuur om nooit meer te vergeten. Ook het Manaslu Circuit en het Annapurna Circuit zijn erg populair tijdens deze periode. 

Valencia, Las Fallas

Ieder jaar in maart vindt het festival Las Fallas in Valencia plaats. Ook wel het vuurfestival genoemd. Tijdens het festival worden gigantische poppen van papier-maché in brand gezet. Ook het vuurwerkspektakel is iets wat je niet mag missen. De hele week is het feest in de stad, met paradas, feesten en heel veel muziek. Bekijk de last minutes naar Valencia.

Een stedentrip naar Fez

Fez is groter een veel minder toeristisch dan Marrakesh. De stad kent een authentieke charme. In de stad krijg je het gevoel alsof je terug in de tijd gaat. Het zonnetje schijnt er in maart alweer volop en de ticketprijzen zijn vaak nog spotgoedkoop. Een perfecte low-budget bestemming om aan je winterdip te ontsnappen.

Heb jij al een mooie reis op de planning staan? Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 1