Waarom juist in het najaar naar Toscane?

Toscane is in alle jaargetijden mooi, maar zeker in het najaar is deze streek prachtig om te bezoeken. Zeker als je even weg wilt in de herfst of de winter is het aan te raden om een tripje naar Toscane te overwegen. Terwijl de rest van Nederland de skilatten onderbindt, zit jij op een van ‘s werelds meest populaire vakantiebestemmingen in het laagseizoen.

Geen Toscaanse warmte, maar wel andere voordelen

Toegegeven, Toscane biedt zo in de herfst en de winter niet de warmte die je bent gewend. Ook in Italië koelt het in het najaar af. Maar je kunt wel alle pracht en praal in alle rust aanschouwen, want er zijn veel minder toeristen en veel minder wachtrijen. Kortom: je hebt te maken met veel minder drukte. Cultuurliefhebber, foodies en avontuurlijke types zullen zich dit najaar goed vermaken in Toscane.

In Toscane is er ook in het najaar genoeg te doen. Zo kun je je binnen opwarmen en vergapen aan de kunst in de musea en de kerken. Bezoek eens een piazza en maak kennis met de Toscaanse keuken in de vele beschikbare restaurants. Daar zijn de wachttijden nu veel korter.

Toscane is betaalbaar

In de zomer lijkt Toscane wat buiten bereik, maar in het najaar is Toscane heel betaalbaar. Het najaar is voor Toscaanse begrippen echt het laagseizoen. Daardoor betaal je veel minder voor een vlucht en een hotelkamer. En als je dan ook nog eens een last minute boekt, bespaar je dubbel. Zo kun je echt veel korting pakken en dit najaar genieten in een van de mooiste streken ter wereld.

Voor wie van wijn houdt

Iedereen houdt toch wel een beetje van wijn? Deze streek is een echte wijnstreek. Het is een van Toscane’s bekendste exportproducten. In de herfst- en wintermaanden maak je echt kennis met de wijnproducten en de medewerkers zelf. Je ziet veel meer van de wijnmakerijen dan in de zomer. De producten hebben nu echt de tijd voor je, waardoor je een leukere wijnproeverij-ervaring kunt hebben.

Proef gerust een wijntje en geniet van al het moois dat Toscane te bieden heeft. Zonder de drukte van het toerisme om je heen.

Genieten in de thermen

Lekker even tot rust komen? Waarom ook niet? Toscane heeft thermen in overvloed. Hier moet je dus zeker naar toe voor de betere spa- en wellness-ervaring. Naast luxe thermen zijn er baden waar je altijd kunt genieten van het warme water. Dit is heel ontspannend en laat je ontsnappen aan de lage temperaturen thuis. Toscane heeft verschillende warmwaterbronnen.

Viareggio Carnaval

Echt Italiaans carnaval vieren

We mogen het misschien nog amper tot het najaar rekenen, maar we doen het stiekem toch: de maand februari. Dan is het carnavalmaand in Italië, en zeker in Toscane. Veel plaatsen hebben versierde straten en er wordt volop gefeest. Twee populaire evenementen zijn het carnaval van Viareggio en het carnaval van Foiano della Chiana.

Altijd: genieten van de Toscaanse keuken

Toscane staat bekend om haar fabuleuze keuken. Er valt nog altijd genoeg te genieten in deze streek. Geniet van gerecht met overheerlijke pecorino kaas, polenta, salamini of funghi porcini. En wat te denken van congilio alla cacciatore, of eekhoorntjesbrood? Dit najaar staat het gewoon weer op de kaart. Wie eens truffels wil proberen, komt in het najaar in de juiste tijd naar de juiste streek. Je kunt hiervoor het best de dorpen Scarperia en Girone, nabij Fiesole aandoen: deze dorpen organiseren truffelfestivals.

Shoppen en wintersporten

Gewoon echt even de toerist uithangen? Dat kan ook. Alle toeristen willen shoppen en wintersporten en daar biedt Toscane genoeg plek voor. Je kunt de mooiste Italiaanse mode shoppen in het najaar. In januari begint de winteruitverkoop, waardoor je voor een prikkie de mooiste mode in huis haalt. Je hebt dan niet de nieuwste collectie, maar wel een warme herinnering aan Italië.

Wintersporten in Toscane? Dat kan zeker, hoewel je misschien niet meteen aan skiën denkt. In deze regio liggen een paar populaire skigebieden, zoals Careggine en Zum Zeri. Ook vind je hier Passo Due Santi en Abetone in de Apennijnen. Genoeg plek om je sportief uit te leven, dus!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 1 =