10x de leukste stedentrips voor in de zomer

De zomer is het perfecte moment om je reiskriebels aan te wakkeren en de leukste steden te bezoeken. Welke steden staan er bij jou op je bucketlist? Een paar dagen naar Zuid Spanje? Last-minute naar Oost-Europa? Of heb je nog wat reisinspiratie nodig? Lucky you! We hebben namelijk onze favoriete steden voor deze zomer voor je verzameld.

Malaga

Vergeet het drukke Barcelona, Malaga is dé plek voor een stedentrip in de zomer. Deze havenstad biedt strand, cultuur en geweldig eten. Bovendien kun je eigenlijk altijd wel rekenen op heerlijk weer. De perfecte ingrediënten voor een geweldige citytrip.

Boedapest

Picknicken in het park, talloze festivals, foodtrucks en pop-up bars; in deze stad is altijd wel iets te beleven in de zomer. Bezoek overdag de bijzondere kerken, markthallen en het koninklijke paleis en maak ‘s avonds tijd voor een dansje in één van de vele bijzondere ruin bars. Bovendien zijn de last minutes naar Boedapest goed betaalbaar.

Krakau

Krakau is ontzettend mooi in de zomer. De historische binnenstad is een plaatje en ook nog eens budgetvriendelijk. De stad is één van de belangrijkste cultuurhistorische steden van de wereld volgens UNESCO. Een citytrip Krakau is de TIP van ons voor te doen in de winter.

Tallinn

Bezoek het middeleeuwse Tallinn. Tallinn is nog een relatief onbekende bestemming en dit is compleet onterecht, want de stad biedt alles voor een heerlijke stedentrip. Alleen al wandelen door de nauwe straatjes van deze middeleeuwse stad is een hele beleving.

Parijs

Parijs: de stad van de liefde en hoofdstad van Frankrijk mag uiteraard niet aan dit lijstje ontbreken. Met maar liefst elf miljoen inwoners is Parijs één van de grootste steden van Europa. De Louvre, de Eiffeltoren, de Notre Dame,de Sacre Coeur en de Arc de Triomph je vindt het allemaal in deze wereldstad. Bekijk de mogelijkheden voor een last minute naar Parijs.

Sofia

Sofia heeft een indrukwekkende historische binnenstad waar je o.a. paleizen, kerken en bijzondere bouwwerken kunt bewonderen. Ook aan hippe hotspots kom je in Sofia niet te kort. Van een bruisend nachtleven, fijne restaurantjes tot kleine lokale boetiekjes. Sofia is de perfecte stad voor een stedentrip of een goed begin van je reis door Bulgarije. Kortom; bezoek Sofia!

Antwerpen

Met de trein sta je zo midden in het centrum van Antwerpen. Een autovakantie naar Antwerpen is snel geboekt en je kan direct vertrekken. Je kunt er een dagje gaan shoppen, maar een paar dagen Antwerpen is natuurlijk veel leuker. Antwerpen heeft werkelijk alles; een bruisend uitgaanslevens, hippe hotspots, geweldige winkels en tientallen musea. Een bezoekje aan de kathedraal en het museum het MAS mogen tijdens een bezoekje aan Antwerpen niet ontbreken.

Kopenhagen

In het hippe Kopenhagen is altijd wel iets te beleven. De vele parken en promenades langs de haven zijn in de zomer heerlijke plekken om te genieten van de meest leefbare stad ter wereld. Voor designliefhebbers is deze plek een walhalla, want design is er in overvloed. Het straatbeeld wordt gekenmerkt door een mix van architectuur en natuurlijk de kleurrijke huisjes.

Hamburg

Ben je gek op Berlijn? Ga dan ook eens naar Hamburg. Deze havenstad is super hip & happening. Bezoek de gigantische haven, de vismarkt, hippe restaurantjes of één van de vele bezienswaardigheden.

Bologna

Bologna wordt gezien als de culinaire hoofdstad van Italië. Voor foodies de ultieme bestemming voor een stedentrip. Natuurlijk heeft deze middeleeuwse stad nog veel meer te bieden. Zo werd hier de eerste universiteit ter wereld geopend en vind je er talloze bezienswaardigheden.





Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

60 − 56 =