5 redenen om Portugal te bezoeken

Portugal: dat is lekker weer, lekker eten en veel natuur. Wie al langer plannen heeft om dit warme land eens te bezoeken, maar het nog nooit heeft gedaan: je moet het echt eens doen. Je weet niet wat je mist. En omdat je niet weet wat je mist, hebben wij 5 redenen op een rijtje gezet om Portugal eens te bezoeken. Eigenlijk zijn het vijf excuses om gewoon weer eens een fijne vakantie te boeken, maar dat is tussen jou en deze website. Wil je weten welke last minutes Portugal vandaag beschikbaar zijn, kijk snel!

Het lekkere weer

Waarom gaan de meeste mensen naar Portugal? Inderdaad, vanwege het lekkere weer. Het hele jaar door is het er prettig warm (en vaak zonnig). De kunst is dat je de goede regio kiest, want Portugal is een langgerekt land. De totale kust van noord naar zuid telt maar liefst 832 kilometer. Het weer in het noorden, in Porto, verschilt dan ook van het weer in de Algarve of het zuidelijkste deel van Portugal.

Wie het hele jaar door mooi weer wil, kan het beste in de Algarve verblijven. Het is dan ook niet zo gek dat je hier veel Nederlanders tegenkomt die hier een gedeelte van het land verblijven om te kunnen overwinteren.

De Portugese keuken

Wie houdt nu niet van lekker eten? In Portugal eet je je tonnetje rond, want alles wat op tafel wordt gezet is even smakelijk. Langs de kunst eet je vanzelfsprekend veel verse vis, van garnalen tot inktvis en van bacalhau naar rode poon. Het belangrijkste kenmerk van de Portugese keuken is dat het zo gevarieerd is.

Ga je naar de Algarve? Dan zul je waarschijnlijk geiten-, lams- en varkensvlees op je bord tegenkomen. Lekker eten kost hier geen rib uit je lijf: een lunch of diner kost soms maar 20 euro voor twee personen. In welk restaurant in Nederland kan dat nog?

Lissabon: Gezellige stad

Een reden op zich: Lissabon

Lissabon is een reden op zich om eens naar Portugal te gaan. We noemen het weleens ‘het San Francisco van Europa’, omdat het op 7 heuvels ligt. We kunnen Lissabon omschrijven als een echte wereldstad met een heerlijke sfeer. Langs de Taag ligt de wijk Belém. Hier staat een toren, die je kunt betreden en vanaf waar je een goed uitzicht hebt. Wat meer richting de stad ligt Baixa, waar je ook het winkelcentrum vindt.

Ben je meer van de typisch Portugese smalle straatjes, dan moet je de wijk Alfama eens bezoeken. Hier loop je naar de top van de historische wijk, waar je een prachtig uitzicht over Lissabon en de taag wachten. Een auto huren is in deze stad niet nodig, want Lissabon heeft uitstekend openbaar vervoer. Met de metro of een hop-on hop-off bus, ben je zo waar je wilt zijn.

Obidos, cultuur en natuur

Bij ‘Portugal’ denken we al snel aan de Portugese cultuur en natuur. Portugal heeft een ruige kust, maar ook prachtige natuurgebieden. Zo kun je in de omgeving van Loulé in de Algarve paardrijden, wandelen, fietsen of rijden op quads. Op die manier geniet je van al het moois dat Portugal te bieden heeft, zoals de bloemen, planten en dieren.

Middeleeuws stadje Obidos

Cultureel staat dit land ook goed op de kaart. Denk maar aan de historische stadjes die een bijzondere geschiedenis vertellen. In de Silver Coast ligt onder meer Obidos. Dat is een middeleeuwse stad die volledig is omsloten door de oude stadsmuren. De stad Sintra ligt iets ten noorden van Lissabon en staat zelfs op de Werelderfgoedlijst. Je mag ook deze het Moorse paleis op de berg niet vergeten. Eigenlijk is er gewoon te veel om op te noemen.

Je bent er zo!

Portugal is vanaf Nederland niet ver weg. Je kunt het hele jaar door vanaf Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam Schiphol naar dit warme land vliegen. Keuze genoeg: de grootste luchthavens vliegen op Faro, Lissabon en Porto. In het zomerseizoen hoeven ook de noorderlingen niet ver te reizen: Airport Groningen is dan ook open voor vakantiegangers naar Faro. Je bent er in minder dan 3 uur vliegen.

Trouwens: Portugal is niet duur. De prijzen voor eten, drinken en verblijf vallen best mee, net als de prijs voor de vliegtickets. Wie de aanbiedingen scherp in de gaten houdt, behaalt daar voordeel mee. Soms kun je al voor minder dan 40 euro vliegen naar Portugal.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

32 − 27 =