Vakantie in eigen land: Zuid-Holland

Dit jaar blijven veel Nederlanders thuis. Nou ja, thuis? Dat hoeft niet per se. We kunnen prima op vakantie in eigen land. Als Groninger is het fantastisch Zuid-Holland te ontdekken, terwijl je als Amsterdammer kunt genieten van de rust in Friesland of Drenthe. Nederland heeft zoveel moois te bieden. Het is nu de beurt aan een vakantie in Zuid-Holland. Wat is er hier te doen? Wat moet je zeker zien? En kun je er een beetje lekker eten? Een paar vakantietips voor deze provincie met zon, zee, strand en water!

Luieren aan de kust

Zuid-Holland is een provincie met genoeg water en strand om een exotische vakantie te simuleren. Net als in het buitenland kun je op een van de stranden van Kijkduin en Hoek van Holland gewoon je handdoekje neerleggen en bakken. Het strand van ‘s-Gravenzande is een van de fijnste stranden van Europa, en dat weten niet veel mensen.

De stranden in Zuid-Holland zijn gezellig, goed bereikbaar, hebben voldoende parkeergelegenheid en geen kiezels. In tegenstelling tot Spanje hoef je hier dus geen ligbed te reserveren. Met mooi weer en een beetje geluk droom je hier zo de hele dag weg.

Watersport in Zuid-Holland

Als je kunt luieren in Zuid-Holland, kun je natuurlijk ook actief zijn op het strand. Beachclub Breez heeft bijvoorbeeld een eigen evenementenbureau waar je allerlei activiteiten kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld powerkiten (vliegeren voor volwassenen) of met een racekarretje door het zand scheuren.

Je kunt jezelf ook in een bubbel laten opsluiten en dan met elkaar voetballen. Het is hilarisch en levert momenten op waar je nog lang over na zult praten. En dat gewoon in eigen land. Wie wist dat Zuid-Holland zo’n feestprovincie is?

Dieren kijken in Diergaarde Blijdorp

Zeg je Zuid-Holland, dan zeg je ook Diergaarde Blijdorp. Het is een van de oudste dierentuinen van ons land. Hier kun je het geheel overdekte Oceanium in zie je haaien boven je hoofd zwemmen en maak je kennis met allerlei vlinders, onbekende dieren en bewonder je de babbelende apen uit Ethiopië.

Kinderen kunnen volop hun energie kwijt in de Oewanja Kinderjungle. Daar klauteren ze 14 meter hoog en roetsjen ze door de slurven weer naar beneden. Voor Diergaarde Blijdorp moet je wel reserveren, maar dat is een kleine moeite. Je bent hier zo een hele dag kwijt om alles te kunnen zien. En aan het eind van de avond leg je de kinderen volledig uitgeput in bed. Dan kunnen papa en mama nog eens een lekker glas wijn inschenken.

3 dagen Noordwijk

Echt even dat vakantiegevoel ervaren? Dan kun je er drie dagen tussenuit in eigen land. Verblijf langs de kust in Noordwijk. Maak fiets-, of wandeltochten en waan jezelf in een andere wereld. Wie goed om zich heen kijkt, zal zelfs nog eens een vos, ree, eekhoorn of damhert tegenkomen. Ga helemaal door het polderlandschap met molen, boerderijen en bollenvelden, terwijl je ‘s avonds onder het genot van een hapje en een drankje van de zonsondergang geniet.

In Noordwijk vinden we een viersterrenhotel en een hotel dat juist wat meer focust op de knusse dorpen en de mooie duinen. In de hotels heb je alles bij de hand, waaronder een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis wifi. Zo hoef je toch niets te missen. Nederland op zijn best, daar in Noordwijk!

Citytrip Den Haag

Zin in een stedentrip? Daarvoor hoef je niet naar Polen of Spanje. Den Haag is leuk genoeg. In de bijzondere stad achter de duinen barst het van de historie, cultuur en prachtige gebouwen. Bezoek het Mauritshuis, Paleis Noordeinde of het Binnenhof. Ontdek de vele hofjes en geniet van de Aziatische keuken in Chinatown. En voor de shopaholics: ja, er zijn genoeg winkels. Van grote ketens tot kleine boetiekjes: het is er allemaal te vinden.

Bekijk hier de mogelijkheden voor een overnachting in Den Haag.

Bekijk Nederland op zijn kleinst in Madurodam: de stad vol miniaturen, kom bij in een van de gezellige restaurants en neem een kijkje op het strand van Scheveningen. Met de fiets kom je zo de hele stad door. Natuurlijk zou Den Haag geen echte stad zijn als er geen talloze hotels waren waar je optimaal kunt genieten, dus dat is ook zo geregeld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − = 13