Wat te doen op Kos?

Kos is voor veel Nederlanders een populair vakantie-eiland. Je hoeft je er zeker niet te vervelen, want het heeft een leuke hoofdstad en een prachtig landschap. En dan hebben we nog niets gezegd over de zonsondergangen, waar de zon zo in de zee zakt. Het is dus een eiland waar je met gemak helemaal tot rust komt, maar wat valt er te doen voor de wat actievere vakantieganger?

Fietsen op Kos

Aangezien wij als Nederlanders bijna met twee wielen onder ons zijn geboren, willen we overal fietsen. Op Kos fiets je langs de mooiste plaatsen. Het fietsen op het eiland is al jarenlang een must-do. Bij bijna elke badplaats op het eiland vind je wel een fietsverhuurbedrijf. Doordat de noordkust van Kos vlak is, is het zeer geschikt om te fietsen.

Wat dat betreft lijkt Kos wel een beetje op Nederland: er zijn overal fietspaden. Daardoor is het ook veilig om met kinderen over het eiland te fietsen. Zeker leuk om een dagje te gaan fietsen.

Paardrijden op Kos

Het eiland per paard verkennen? Dat kan ook. Voor de paardenliefhebbers worden er regelmatig ritjes op een paard georganiseerd. Op Kos vind je bijvoorbeeld Erika’s Horse Farm of Horse Riding Kos. Is het niet prachtig om te gaan paardrijden langs het strand? Of om de mooie natuurgebieden per paard in te trekken?

Yoga op het strand

Yoga op het strand is helemaal in. Daarom organiseren verschillende yogaliefhebbers reizen naar Kos, waar een instructeur meegaat op vakantie. Je hoeft niet per se met een groep te gaan; als je zelf je yoga-oefeningen wilt doen, zonder instructeur, is daar op dit eiland genoeg ruimte voor. Zo kom je helemaal tot rust.

Crossen in een quad of buggy

Gek op een beetje snelheid? Heb je een need for speed? Dan kun je op Kos een quad of een buggy huren. Op de Griekse eilanden zijn quads heel populair. Op Santorini, Zakynthos en Kos zijn ze het populairst. Wie op zo’n quad door het landschap wil scheuren, moet tenminste 21 jaar zijn en minimaal een jaar een rijbewijs hebben. Het dragen van een helm is een verstandig idee.

Je kunt ook een buggy huren op Kos. Dit is waarschijnlijk nog iets veiliger dan een quad. We bedoelen trouwens geen buggy voor baby’s, maar een soort ruwe auto.

Op jeepsafari in Kos

Als je op vakantie geen zin hebt om te rijden, kun je lekker rondgereden worden door een eilandtour te doen of op jeepsafari te gaan. Je wordt dan langs alle mooie plekjes op het eiland meegenomen. Zo ontdek je Kos buiten de gebaande paden. Je bedoelt bijvoorbeeld allerlei natuurparken.

Eilandhoppen

Waarom zou je alleen op Kos blijven? Het eiland ligt tussen verschillende andere eilanden, waardoor je vanaf hier prima kunt eilandhoppen. Zo zijn er bijvoorbeeld boottrips waarbij de verschillende eilanden gecombineerd worden. Op die manier kun je ook snorkelen bij de onbekendere eilandjes. Aan het eind van de tour is er vaak nog een barbecue.

De zeilliefhebber kan per zeilboot oversteken naar de andere eilanden. Hier zijn verschillende verhuurbedrijven voor actief. Vanaf Kos is het vrij eenvoudig om naar Kalymnos, Leros. Patmos of naar Nysiros, Tilos, Chalki en Rodos te gaan.

Een dagje Turkije

Vanaf Kos kun je zo een dagje een uitstapje maken naar Turkije. Na een halfuurtje met de boot ben je er. Vergeet je paspoort niet en geniet even van een heel andere wereld. Je ziet goed wat te verschillen zijn tussen het rustige Kos en de populaire badplaats Bodrum in Turkije. Het is er erg toeristisch, maar toch leuk.

Het is niet moeilijk om aan tickets voor Turkije te komen; in Kos stad vind je allemaal kleine kantoortjes naast elkaar. Al deze kantoortjes bieden de tickets aan. Je hoeft dus alleen nog op de prijs te vergelijken.

Shoppen, eten en drinken

Je bent natuurlijk niet op vakantie in Kos geweest als je niet de lokale winkelstraten en winkelcentra ontdekt. In de Old Town van Kos vind je allerlei leuke straatjes waar je een aandenken voor thuis kunt kopen. Daarnaast biedt het eiland genoeg gelegenheden om een drankje te doen of te genieten van de Griekse keuken. ‘s Avonds is Kos erg leuk. De stad verandert in de avond in een echte uitgaansplaats, met veel geopende bars en clubs. Wie andere Nederlanders wil ontmoeten, kan naar het Nederlandse café of restaurant gaan. Jaarlijks kiezen er heel wat jongeren voor Kos, vanwege het uitgaan op onder meer bar street. Al vinden we het wel een beetje jammer als je de volgende dag niet meer weet wat je de vorige dag hebt gedaan. Geniet dus met mate!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

27 − 17 =