Vakantie op Texel: de leukste tips!

Texel is een heerlijke plek voor een vakantie in eigen land. Niet voor niets is Texel één van de populairste waddeneilanden van het land. Er is ontzettend veel te doen, de stranden zijn prachtig, er is heel veel natuur en ook culinair kun je volop genieten. Lees snel verder waarom je dit jaar nog last minute naar Texel moet. 

Met de boot naar Texel

Je reis naar Texel begint vaak in Den Helder. De overtocht naar Texel kost je ongeveer 37 euro met de auto. Ben je de scooter of brommer dan betaal je slecht 11 euro voor een retour. Wil je nog meer korting op je tocht naar Texel dan kun je het beste reizen op dinsdag, woensdag of donderdag. Dan betaal je slechts 25 euro voor een retourtje. Terugreizen mag op iedere dag. Nog goedkoper is de auto laten staan en te voet het eiland bezoeken. Voor de fiets of bromfiets betaal je slechts 2,50 euro extra. Wil je een veerdienst reserveren kijk dan op Teso. Genoemde prijzen zijn van mei 2020.

De mooiste stranden van Texel

De stranden van Texel zijn uitgestrekt, rustig en geweldig mooi. Dit is vaak de belangrijkste reden waarom er zoveel bezoekers iedere jaar naar Texel reizen. Het hele jaar door kun je hier heerlijk uitwaaien. Ook aan leuke strandtenten kom je op Texel niets te kort. Wist je dat The Guardian Texel zelfs heeft uitgeroepen tot winning tip! De stranden kregen deze vermelding dankzij haar kilometerslange zandstrand, het veilige zwemwater en de leuke strandpaviljoens.

Dit zijn volgens ons de leukste stranden van Texel:

  • Paal 21 wordt het hele jaar door drukbezocht. Het strand heeft een geweldig uitzicht en een strandpaviljoen waar je het hele jaar terecht kan. Ook kun je de auto er makkelijk kwijt. 
  • Paal 31 is erg populair dankzij de bekende Texelse vuurtoren, maar naast deze bezienswaardigheid is het strand zelf ook erg mooi. 
  • Paal 28 is een uitgestrekt strand en perfect voor een mooie strandwandeling. 
  • Paal 19 is enorm populair dankzij het gezellige strandpaviljoen wat je hier vindt. 
  • Paal 15 is de plek als je komt voor rust en een ontspannen sfeer. 

5x Wat te doen op Texel

Er is meer dan genoeg te beleven op Texel. Lees snel verder wat onze favoriete must-do’s zijn op het eiland. 

1. Dagje strand

Ja natuurlijk moeten wij dit lijst beginnen met een dagje strand. Je mag Texel namelijk niet verlaten zonder het strand te hebben bezocht. 

2. Wandelen of fietsen door de natuurgebieden

Het eiland kent verschillende natuurgebieden waar je goed kunt wandelen of fietsen. Bezoek het nationaal Park Duinen van Texel voor een afwisselende landschap met veel heidevelden, duinen en bossen. Ook Bollekamer in het zuidwesten is een prachtig stuk om te bezoeken. hier vind je o.a. wilde paarden en schotse hooglanders. Ook de Slufter en De Dennen zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. 

3. Skuumkoppe proeven

Speciaalbier Liefhebbers opgelet! Texel staat namelijk bekend om haar Texelse bier. Nu heb je natuurlijk de Texelse Skuumkoppe, maar je vindt op het eiland nog veel meer speciaalbiertje, zoals Noorderwiend en Stormbock. Bezoek de Texelse bierbrouwerij en ontdek de lekkerste Texelse biertjes. 

4. Juttersmuseum

Benieuwd wat er door de jaren heen allemaal is aangespoeld op Texel? Bezoek het Juttersmuseum. Hier vind je de grootste en meest bijzondere vondsten van het eiland. 

5. De vuurtoren van Texel

Ook de vuurtoren van Texel mag je niet missen tijdens je bezoek aan Texel. Je vindt de vuurtoren in de buurt van paal 33. Voor een paar euro kun je ook de vuurtoren beklimmen en genieten van een schitterend uitzicht over het strand. 

Accommodatie Tips voor Texel

Van luxe hotels, Glamping tot knusse kampeerplekken. De overnachtingsmogelijkheden op Texel zijn eindeloos. Om het je wat makkelijker te maken hebben we alvast wat leuke tips voor je verzameld;

  • B&B ‘t Kraaiennest: op slecht 3 km van de vuurtoren vind je de luxe B&B ‘t Kraaiennest. De kamers van deze accommodatie zijn voorzien van heel veel luxe. 
  • Hotel bij Jef: is dé plek om te overnachten voor de foodies onder ons. Bij dit hotel zich namelijk een Michelin Sterrenrestaurant. 
  • De Yurt Texel: ben je op zoek naar een unieke overnachting, dan is De Yurt the place to be. Je kan hier namelijk – je raadt het al – overnachten in een Yurt. Hoe gaaf! 
  • Charme camping ’t Woutershok op Texel is de plek voor kampeerders die op zoek zijn naar rust en natuur.
  • Op de Krim Texel vind je een overzicht van allerlei accommodaties op Texel. Bedacht door verschillende ondernemers en is uitgegroeid tot de grootste recreatieaanbieder va het eiland met negen exploitaties verspreid over het heel Texel.

Heb jij nog een leuk Texel tip voor ons? Laat het weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

79 − 70 =