Machu Picchu, wat moet je weten over dit wereldwonder?

Machu Pichu

De populairste plek in Peru is zonder twijfel Machu Picchu. Jaarlijks trekken miljoenen toeristen naar deze stad om dit wereldwonder met eigen ogen te aanschouwen. Wat maakt Machu Picchu nu zo speciaal en waarom zou je deze Inca stad moeten bezoeken?

Het ontstaan van Machu Picchu

De Inca’s beleefden hun gloriejaren vanaf de dertiende eeuw. Voornamelijk rondom de hoofdstad Cuszco, maar ook op andere plekken rond het Andesgebied. In de 15e eeuw bouwden zij tevens de stad Machu Picchu. Het is niet duidelijk wat destijds de functie van de stad was. De stad is moeilijk te bereiken en ligt middenin de hoge bergen. Men denkt dat dit van oorsprong een buitenverblijf was voor mensen van adel. Na honderd jaar werd de stad verlaten. Een paar eeuwen later in 1911 werd Machu Picchu herontdekt door een Amerikaanse ontdekkingsreiziger. Vandaag de dag is Machu Picchu de trekpleister van Peru!

Één van de zeven nieuwe wereldwonderen

Van de zeven wereldwonderen staat er nog slechts eentje overeind (de Piramide van Cheops). Dat zette de Zwitserse New7Wonders Foundation aan het denken en in 2001 riepen zij een lijst uit met ‘zeven nieuwe wereldwonderen’. In deze lijst staan: het Cristo Redentor, de Chichén Itzá, het Colosseum, de Chinese muur, Petra, de Taj Mahal en Machu Picchu.

Machu Picchu

Machu Picchu bezoeken

Het bezoeken van Machu Picchu is niet eenvoudig en het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Toch is al dit gedoe het dubbel en dwars waard want een bezoekje aan deze Incastad zul je nooit meer van je leven vergeten. Je kunt Machu Picchu met de trein of te voet bezoeken. Beide manieren gaan via indrukwekkende Inca Trails. Wanneer je te voet wilt reizen zul je wel fit moeten zijn. De paden gaan door de bergen en in totaal ben je zo’n vier dagen kwijt. Wanneer je met de trein gaat kun je dit ticket het beste van tevoren boeken, net zoals het entreekaartje voor Machu Picchu. Het is hier, zoals je verwacht, namelijk super druk en er zijn per dag maar een beperkt aantal tickets te koop. 

Overige tips

Ben jij helemaal naar Peru afgereisd om Machu Picchu te bezoeken? Dan hebben we hieronder nog een paar tips op een rijtje gezet om dit bezoekje onvergetelijk te maken:

1 Neem zonnebrand mee

Het kan soms best fris zijn in Machu Picchu. Desalniettemin is de zon hier het hele jaar door erg sterk. Je kunt dus verraderlijk verbranden, ook als de temperaturen niet zo hoog zijn. Zorg dus dat je voldoende zonnebrand meeneemt en je meerdere malen per dag insmeert.

2 Neem muggenspray mee

Daarnaast raden we je aan om muggenspray mee te nemen. Er leven verschillende soorten muggen in de omgeving en deze zijn iets anders dan de vertrouwelijke mug die je in Nederland tegenkomt. De muggenbulten jeuk als de malle en worden ook een stuk groter dan dat je gewend bent. Zorg dus dat je lichaam goed ingespoten is met muggenspray.

3 Neem genoeg water mee

Je mag geen eten mee nemen naar Machu Picchu. Heb je toch honger? Dan kun je wat eten bij het restaurant. Dit is best duur, maar het eten is wel lekker. Drinken meenemen mag wel. Zorg dus dat je voldoende water meeneemt, zodat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen in het restaurant.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

93 − 87 =