10x tips voor Venetië

Heb je binnenkort een weekendje of dagje Venetië gepland staan. Lucky you! Er staan niet alleen een paar heerlijke dagen op je te wachten, maar wij maken het je ook nog eens extra makkelijk en leuk met deze 10 handige tips. Nog geen plannen? Kijk dan of er nog een goedkope last minute naar Venetie beschikbaar is. Lees snel verder! 

1. Probeer het hoogseizoen te vermijden

Heb je nog geen exacte datum voor je trip vaststaan, dan is het misschien handig om je reis in de lente te boeken. Hoewel Venetië het hele jaar door leuk is om te bezoeken, is het toch beter om het hoogseizoen te vermijden. Van december tot februari wordt de toeristenstroom iets minder, maar dan kan het weer wat minder zijn. Wij raden je aan om Venetië te bezoeken in maart of oktober. Dan is de grootste drukte weg en het weer vaak ook nog prima. 

2. Met de waterbus

Venetië is niet bepaald een budget bestemming. De goedkoopste manier om de stad te verkennen is te voet. Wil je toch het water op, dan raden we je aan om de lokale openbare waterbussen te gebruiken. Deze waterbussen worden Vaporetto genoemd. Je kan zo eenvoudig andere eilanden bezoeken, zoals Murano of Urano. Een enkeltje kost 7,50 euro, maar je kan ook voor 20 euro een dagpas kopen. 

Met de waterbus door Venetie

3. Gratis stadswandeling

Wil je wat meer weten over Venetië dan raden we je zeker aan om een Venice Free Walking Tour te doen. Tijdens deze wandeling leer je veel meer over de stad ontdekken. Je kan je vooraf eenvoudig online inschrijven. 

4. Eat like a local

Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook nog eens veel lekkerder dan het eten bij toeristische plekken. Probeer daarom de eettentjes bij de populaire trekpleister te vermijden. Loop liever iets verder naar wijken die wat minder bekend zijn. Hier zijn de prijzen veel lager en het eten vaak veel beter. 

5. Boek ruim van te voren een kamer

Lekker op de bonnefooi naar Venetië? Vergeet het maar. Hotels zijn vaak al weken volgeboekt. Vooral de betere accommodaties. Is er last minute toch iets vrij, dan betaal je de absolute hoofdprijs. Wees er dus snel en boek een paar weken van te voren alvast een accommodatie.

6. Ga naar Murano

Muranoglas is beroemd over de hele wereld. Het is dan ook een must om Murano te bezoeken tijdens je trip naar het mooie Venetië. Met de lokale Vaporetto is het maar een klein stukje naar het eiland. Je kan hier het museum bezoeken waar ze een prachtige verzameling historische Murano-glas hebben staan. 

7. Het kleurrijke Burano

Het visserseiland Burano staat bekend om zijn beroemde kleurrijke huizen. Als je de tijd hebt, is dit echt een prachtige plek om lekker te slenteren door de gezellige straatjes. Burano is erg goed te combineren met een tripje naar Burano. 

Kleurrijke Burano

8. De Rialto-markt

Het is misschien wel de beste markt van Italië en misschien wel van Europa. De keuze aan verse vis is overweldigend en de kleuren van het fruit zo mooi. Iedere dag kun je hier terecht voor specialiteiten uit de regio. Een plek om van te houden. 

9. Acqua Alta boekenwinkel

Deze boekenwinkel is helaas geen geheim meer, maar nog steeds een absolute must-see. De boekenwinkel vind je op de Calle Lunga Santa Maria Formosa, 5176b. Overal waar je kijkt vind je stapels boeken. Op de meest gekke plekken.  In badkuipen, bootjes, bakken en kasten. Tover je camera maar alvast tevoorschijn want dit is absoluut een instagramwaardige spot. 

10. Cimitero di San Michele

Er is een klein eiland ten noorden van de stad Venetië met de begraafplaats van San Michele. Je vindt er begraafplaatsen van beroemde mensen zoals Igor Stravinsky of Ezra Pound. Houd er rekening mee dat het maken van foto’s op het terrein van de begraafplaats niet is toegestaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

84 − = 79