Last minute naar Noorwegen: Oslo en Bergen

Noorwegen staat bekend om zijn prachtige natuur, verse vis en ontspannen bewoners. In de maanden maart tot en met mei ontdoet het landschap zich van de sneeuwlaag en komen de adembenemende meren en watervallen weer aan de oppervlakte. De lente wordt goed zichtbaar en de natuur komt in bloei te staan. De komende maanden zijn dan ook de perfecte maanden om een last minute trip te maken naar de welbekende steden Oslo en Bergen en de omringende gebieden. Combineer een stedentrip met een actieve buitenvakantie en krijg het beste van beiden!

Last minute naar Noorwegen

Wie houdt van groen, van verse vis en van aardige mensen, houdt van Noorwegen. Er is geen land dat zo divers is als Noorwegen en je kan er weken verblijven zonder uitgekeken te raken. Toch betekent dat niet dat je altijd zoveel tijd vrij moet maken om een uitstapje naar Noorwegen te maken. Er zijn genoeg last minute trips waarbij je voor een dag of 5 van huis bent en toch de Noorse cultuur kan beleven. Noorwegen is helemaal niet ver weg, maar je komt wel in een geheel nieuwe wereld terecht. Goede bestemmingen voor een korte reis zijn bijvoorbeeld de steden Oslo en Bergen. Het zijn de twee grootste steden van Noorwegen en ze hebben allebei iets anders te bieden. Oslo is een moderne stad waar je alles hebt dat je van een hoofdstad kan verwachten, maar dan omringt door adembenemende natuur. Bergen is een pittoreske stad die zo mooi is dat een groot deel van de gebouwen op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat en ook daar kom je aan groen niets tekort!

Last minute stedentrip naar Oslo

Oslo is de hoofdstad en de grootste stad van Noorwegen. Het is een moderne stad die ligt te midden van een prachtig natuurlandschap. Het is dan ook een van de weinige steden waarbij je een citytrip en een outdoorvakantie zó goed kan combineren. Er zijn allerlei activiteiten te doen in de stad zelf. Zo kan je er ontzettend goed shoppen in de Karl Johanns Gate, de grootste winkelstraat van Oslo. Je hebt er internationale winkels, het grote Noorse warenhuis Steen & Strøm en allerlei boetiekjes. Naast winkelen kan je in de stad naar allerlei bezienswaardigheden. Zo heb je er het bekende kasteel Akershus Festning, waarin zich ook een verzetsmuseum bevindt. Verder vind je er het Munch Museum, het Koninklijk Paleis en de Domkirke. Oslo staat daarnaast bekend om zijn heerlijke verse eten. In de havens kun je vers gevangen vis en zeevruchten eten en in de rest van de stad kan je veel biologische, verse ingrediënten vinden.

Last minute stedentrip naar Bergen

Bergen is de op een na grootste stad van Noorwegen en is bekend om zijn prachtige gekleurde huisjes aan het water. Het is dan ook niet voor niets UNESCO-werelderfgoed en de stad is al een bezienswaardigheid op zich. Terwijl je door de stad loopt zie je boten langsvaren en zie je in de verte de groene Noorse bergen. Je hebt er meer dan genoeg mogelijkheden om ergens een koffietje te drinken of neer te ploffen voor een uitgebreide verse maaltijd. Je vindt in Bergen de Nykirken, een van de mooiste kerken van Bergen, en het park Byparken waar je heerlijk kan relaxen. In de avond kan je vanaf de Mount Fløyen genieten van een prachtige zonsondergang.

Last minute naar Nærøyfjord

Nærøyfjord is een een van de mooiste fjorden van Noorwegen en ligt ongeveer tussen Bergen en Oslo in. Het is een 18 kilometer lange arm van ’s werelds op een na grootste fjord, de Sognefjord. De groene omringende bergen zijn meer dan 1400 meter hoog en het water ertussen geeft je de mogelijkheid om er een heerlijke boottocht doorheen te maken. Ook de Nærøyfjord is UNESCO-erfgoed en wij snappen wel waarom. De watervalletjes langs de bergen en de pittoreske omringende dorpjes zorgen voor een prachtig aangezicht. Hoewel het er in de zomer druk kan zijn met toeristen, is het er de komende maanden rustiger en daarom is het dus ook de perfecte tijd om een last minute naar Noorwegen te boeken!

Last minute naar Noorwegen

Even terug naar de natuur, maar toch genieten van alles dat een stedentrip te bieden heeft. Ga op avontuur, ga een dagje winkelen of maak een boottocht door de prachtige Nærøyfjord. De komende maanden komt het prachtige groene landschap van Noorwegen weer tevoorschijn en ben je de grote toeristenstroom voor. Wacht dus niet langer en boek snel een last minute naar Noorwegen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 1 =