Zon en zee in Zeeland

Kilometers lange stranden, authentieke dorpjes en heel veel rust. Wat is onze provincie Zeeland toch mooi. Zeeland biedt voor ieder wat wils. Of je nu lekker wilt zonnebaden, wandelen, fietsen, citytrippen of het water op wilt,het kan hier allemaal! 

In dit artikel delen wij de leukste tips voor een vakantie in zeeland. 

5x Populaire bestemmingen in Zeeland

Zeeland kent verschillende leuke bestemmingen aan zee. Dit zijn de meeste populaire plekken voor een vakantie in de provincie zeeland:

  1. Domburg
  2. Renesse
  3. Oostkapelle
  4. Burgh-Haamstede
  5. Zoutelande
  6. Groede

1. Renesse 

Er is altijd wel iets te beleven in Renesse. Dit is misschien wel één van de meest populaire badplaatsen van Nederland. Het zandstrand is maar liefst 17 km lang en is omringd door natuur. Een vakantie in renesse is geschikt voor families, vrienden, natuurliefhebbers en watersporters. Ook is er in de omgeving veel te zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Jacobuskerk of Slot Moermond. 

2. Domburg

Domburg is een gezellig stadje aan de Walcherse kust. Dit is dé plek voor ontspanning. Het is de perfecte plek voor lange wandelingen en ontspannen dagen aan het strand.  

3. Oostkapelle

Oostkapelle is ontzettend populair bij toeristen dankzij zijn schone mooie stranden. Vooral veel gezinnen gaan hier graag naar toe. Ook aan natuur kom je hier niets te kort. Zo kun je prachtig wandelen bij de natuurgebieden De Manteling en Oranjezon. 

4. Burgh-Haamstede

Deze badplaats is de plek voor rustzoekers en natuurliefhebbers. De stranden zijn uitgestrekt en het duingebied is er schitterend. Ideaal voor wandelaars. Ook vind je er veel historie. Wat dacht je van  Slot Haamstede en de Walvisbunker. 

5. Groede 

Groede is een knus, charmant dorpje aan de kust. Groede is de laatste paar jaar ook erg populair geworden dankzij de unieke accommodaties die je hier vindt. Zo kun je bijvoorbeeld pal op het strand slapen in luxe tiny house. Ook kun je gezellig borrelen in het dorpje en wordt er veel georganiseerd. 

Accommodatie tips in Zeeland

Slapen op het strand, in een lief huisje of in een natuurgebied in een luxe safaritent. In zeeland kan het allemaal. Wij hebben een paar unieke accommodatie voor je verzameld.

Voedselbron Graauw

Voedselbron Graauw is een boerderij met een kleine eco camping waar je kunt overnachten in een luxe safaritent middenin het bos. Hoe gaaf! Het bos wordt daarnaast omringd door eetbare planten, groente en fruitbomen. Tip voor de natuurliefhebber en rustzoeker.

Slapen op het strand bij Stranddroom

Een droomlocatie dat heeft Stranddroom zeker weten te veroveren. Bij Stranddroom slaap je namelijk pal op het strand. Rol in de ochtend zo je bed uit de zee in. Je vindt de strandhuisjes op het strand tussen Domburg en Westkapelle in Zeeland.

Overnachten in een lief huisje

In zeeland vind je talloze charmante knusse vakantiehuisjes. Zo ook Lief Huisje Zeeland.  Lief is het huisje zeker. Een romantische hideaway voor 2 op een  idyllische plekje op bij Turkije in Zeeuws-Vlaanderen.

Bekijk hier alle vakanties in zeeland.

De leukste bezienswaardigheden van Zeeland

De bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie in Zeeland zeker moet bezoeken.

Dagje strand

Als je in zeeland bent dan ga je naar het strand. In deze provincie vind je misschien wel de mooiste stranden van Nederland. Het duingebied is schitterend, ruime stranden en het is vooral heerlijk rustig. In totaal heb je de keuze uit 650 kilometer strand. Genoeg dus. 

Wandelroutes en fietsen

Naast prachtige stranden en duinen, vind je in zeeland ook veel natuurgebieden. Het is de perfecte provincie om te wandelen of te fietsen. 

De Deltawerken

Uniek in Zeeland zijn de Deltawerken. De Deltawerken werden gebouwd om de provincie te beschermen tegen een watersnoodramp. Bewonder en bezoek de Deltawerken in zeeland en meer over deze imposante  bouwwerken. 

Zeehonden spotten

In zeeland is het mogelijk om zeehonden in het wild te spotten. Hoe leuK! Op verschillende plekken kun je namelijk een zeehondensafari boeken. Je gaat dan 2 uur het water op om zeehonden te spotten. Van te voren wel even tickets boeken, want de zeehondensafari is erg populair. 

Terra Maris

Terra Maris is leuk voor jong en oud. Het museum is gevestigd in een kasteel en wordt omringd door schitterende natuur. je kan er meer leren over de natuur uit de omgeving, maar er zijn ook excursies voor kinderen en workshops. Bekijk de entree tarieven voor een bezoekje.

Ben jij ook fan van Zeeland? Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 4 =