Zo kom je helemaal tot rust in Griekenland

Toe aan een beetje rust? Heb je dan Griekenland al eens bezocht? De meeste Nederlanders die op vakantie gaan naar Griekenland worden stapelverliefd op het land. Dat is ook niet zo gek, want in dit beeldschone land kom je echt helemaal tot rust. Een paar tips om tot rust te komen.

Geen druk toeristenoord

Griekenland heeft nog plekjes die niet zo bekend zijn. Er zijn talloze verlaten strandjes en kleine dorpjes waar je met een bootje kunt aanmerken. Het lijkt wel alsof de tijd er stil heeft gestaan. Hier ben je ver weg van alle massa en kun je perfect tot rust komen.

Wie rust wil, boekt in het voor- of naseizoen. Dan is bijvoorbeeld Egremni een mooie plek om te bezoeken. Deze plaats heeft een langgerekt strand met wit zand en azuurblauw zeewater: net als in de folders. Als je niet in het hoogseizoen gaat, heb je zowat het hele strand voor jezelf.

Egremni

Yoga op Griekenland

Tegenwoordig kun je ook yogavakanties boeken naar Griekenland. Vaak met Nederlandse leraren en met een vaste klas. Dit is een goede manier om weer contact te maken met jezelf en alle stress van het afgelopen jaar even van je af te laten glijden.

Mooie yoga locaties zijn er genoeg: denk maar aan plekken bij kleine kerkjes of in oude dorpjes. Hier wordt je niet gestoord door toeristen en kun je volop concentreren. Ook op het populaire Kos zie je steeds meer mensen yoga beoefenen op het strand. Misschien kun je een yogales vinden bij je last minute op Griekenland.

St. George Bay: blauwer wordt het niet

Voor veel mensen geeft het kijken naar voorbij kabbelend water rustgevend. Zeker als het water ontzettend blauw is en het er niet vergeven is van de toeristen. St. George Bay is dan een goede locatie om eens te bezoeken. Hier meren zo af en toe wel wat bootjes aan, dus het is niet helemaal verlaten.

Voor azuurblauw, helder water hoef je niet ver te reizen. The Blue Lagoon is dichterbij dan je denkt, namelijk gewoon in Griekenland.

Magische plekken

Andere magische plekken die je maar beter alvast in je agenda kunt zetten zijn bijvoorbeeld Symi en Nisyros.

Symi is een prachtig dorp, dat tegen de berg is gebouwd. De huizen doen nog denken aan vroegere tijden en zodra je de haven van dit dorp binnenvaart, kun je meteen genieten van prachtig uitzicht. Een fantastische plek om wat foto’s te maken of om gewoon lekker te gaan zitten. Hier heb je even niets aan je hoofd.

Het eiland Nisyros is ook een speciale plaats. Dit is een klein, vulkanisch eiland tussen Kos en Tilos. Je kunt hier door de actieve krater lopen. Op sommige plekken komen de gaten nog uit de grond. Koken is hier gratis: op de dampen kun je zo een eitje koken.

Vulkanisch eiland Nisyros

Ithaka: een plek voor jezelf

Wil je een plek voor jezelf? Dan moet je het sprookjesachtige eiland Ithaka eens bezoeken. Zelfs in het hoogseizoen hoef je op sommige momenten een van de mooiste baaien van het land voor jezelf. Deze plek is nog niet echt ontdekt door Nederlanders. Daarom tref je hier vooral veel Grieken die met familie op vakantie zijn en een paar Fransen, Duitsers en Engelsen zul je hier ook tegenkomen.

Hier leg je gewoon je handdoekje op het strand, net met je tenen in de helderblauwe zee. Je hoeft je alleen druk te maken over de temperatuur en over of je wel een zwembroek bij je hebt. Het eiland ligt aan de Ionische Zee, dus het is een goed idee om een zeilbootje te huren.

Griekse eiland leven op Skyros

Het Griekse eilandleven

Wie het Griekse eilandleven wil ervaren, kan het best een bezoekje brengen aan Skyros. Hier komt maar één buitenlands vliegtuig aan: eentje uit Nederland. Weinig toeristen verblijven op dit eiland. Best gek, want het eiland heeft schilderachtige kliffen, magische baaien en biedt je optimale rust.

Het is hier het hele jaar door goed toeven, maar je kunt het best Skyros in augustus vermijden. Dan komen de Atheners om vakantie te vieren en is het er opeens erg druk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 1