5x de leukste vakantieparken voor gezinnen met kinderen

bungalowpark

Het klinkt cliché, maar als de kinderen een fijne tijd hebben op vakantie dan hebben de ouders dat vaak ook. Terwijl jij heerlijk geniet in het zonnetje gaan je kinderen op avontuur; lekker naar buiten, zwemmen of naar arcadehal. Geen strenge avondklok, huiswerk, voetballen, dansen, speeldates of andere verplichtingen. Het is tijd voor vakantie waar even alles kan en niks moet. Het ultieme vakantiegevoel voor een gezin. 

Klinkt dit als muziek in de oren? Lucky you! Wij hebben de leukste vakantieparken in Nederland voor gezinnen met kinderen voor je verzameld. De leukste tips voor de allerkleinste tot de beste vakantieparken voor een vakantie met tieners. Lees snel verder.

1. Recreatiepark De Leistert

Vakantiepark De Leistert staat garandeert aan vakantieplezier. Dit is dé plek voor gezinnen. Aan werkelijk alles gedacht. Het aanbod aan accommodaties is groot! Van een luxe bungalows voor het hele gezin, een kindvriendelijke camping tot overnachten in een safaritent. Dit maakt het park zo populair. Zo zijn verschillende huisjes van heel veel luxe voorzien, zoals een privé sauna en een whirlpool. Het is tenslotte ook vakantie voor jou.

Op het park vind je verschillende indoor en outdoor activiteiten voor jong en oud, zoals verschillende binnen- en buiten speeltuinen, sportvelden en je kan er zelf bowlen. De waterratten onder ons kunnen hun hart ophalen in het gigantische subtropisch  zwembad. 

Voor de allerkleinste is De Leistert één groot avontuur, maar ook de tieners is gedacht. Zo worden er verschillende evenementen georganiseerd, zoals een beachvolleybaltoernooi of jamsessies. 

Ook in de buurt van het park is genoeg te beleven. Ga shoppen bij het Designer Outlet in Roermond of geniet van een dagje bij attractiepark Toverland. Liever de natuur in? Dan vind je op steenworp afstand  Nationaal Park De Groote Peel.

Bron: Recreatiepark De Leistert

2. Hof van Saksen 

Er is bijna niemand in Nederland die het luxe resort Hof van Saksen in Drenthe niet kent. Dit park is volledige op kinderen en ouders gericht. Zo vind je er een groot indoor speelparadijs en verschillende restaurants. Ook worden er vaak leuke activiteiten georganiseerd, zoals de Knutsel Academie voor peuters of hutten bouwen voor de wat oudere kinderen. De trechter glijbaan in het zwembad van blijft een favoriet bij tieners. Dit is namelijk de  langste trechter glijbaan ter wereld. De glijbaan is maar liefst 195 meter lang en heeft 4 trechters. Alleen voor de waaghalzen onder ons. 

Maar ook als volwassen kom je hier helemaal tot rust. Zo heeft het park een uitgebreide wellness en kun je er bijvoorbeeld een wijnproeverij boeken. Ook heeft het park verschillende restaurants, van Italiaans tot een Grand Café. De moderne bungalows zijn voorzien van heel veel luxe. 

Kortom: een vakantiepark van Landal voor het hele gezin. 

Bron: Hof van Saksen

3. Vakantiepark Beekse Bergen

Hoe gaaf is dit; overnachten tussen de wilde dieren. Bij vakantiepark Beekse Bergen kan het! Vakantiepark Beekse Bergen kent verschillende accommodatietypes. Zo kun je overnachten in het Safari Resort tussen de wilde dieren of je verblijft in het vakantiepark in een bosrijke omgeving. 

Natuurlijk mag tijdens een verblijf bij vakantie Beekse Bergen een safari door het park niet ontbreken. Maar je kan er nog veel meer beleven. Zo is er een Junglebad, zijn verschillende speeltoestellen, kun je vissen in het Victoriameer of een mooie wandeling maken door het gebied. Bovendien ontvang je bij een verblijf gratis toegang tot de grootste speeltuin van Brabant: Speelland Beekse Bergen. 

Tieners kunnen lekker voetballen of gezellig met de waterfiets op pad. Er is genoeg te beleven. 

4. Vakantiepark Het Stoetenslagh 

Het luxe vakantiepark Het Stoetenslagh vind je in Overijssel is een plek voor jong en oud. Vooral in de zomer met mooi weer is dit park erg populair. Niet zo gek, want het park beschikt namelijk over een eigen strand. Maar ook bij wat minder weer kun je er genoeg beleven, zoals een gezellig dagje relaxen bij het overdekte zwembad. Waar je gewoon een indoor strand vindt. Voor kleine kinderen zijn er voldoende activiteiten en speeltoestellen. Tieners vermaken zich prima bij het zwembad of het strand, en in de avond kunnen ze terecht bij de disco. 

Wil je de rust op zoeken, dan kun je in de omgeving geweldig wandelen. 

Bron: Vakantiepark Het Stoetenslagh

5. Center Parcs Heijderbos

Natuurlijk mag Center Parcs niet aan dit rijtje ontbreken. Bij Center Parcs weten ze maar al te goed waar een park voor het hele gezin aan moet voldoen. Moderne huisjes, natuur, acitviteiten voor de kinderen en een geweldig zwembad. 

Bij Center Parcs Heijderbos  is werkelijk aan alles gedacht. Zo vind je er zelfs een stukje jungle in de overdekte Jungle dome. In totaal vind je er meer dan 250 soorten planten en 40 diersoorten. In het zwembad van Heijderbos vind je de snelste wildwaterbaan van Center Parcs. Ook kun je er een potje badmintonnen , bowlen, relaxen in de sauna of met zijn allen ontsnappen uit de Escape Room. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd voor het hele gezin, zoals de familiequiz of live muziek. Bij tieners is naast de wildwaterbaan ook lasergamen en paintballen een favoriet. 

Bij Center Parcs Heijderbos heb je iedere dag wel iets nieuws te beleven. 

Bron: Center Parcs Heijderbos

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 64 = 68