De mooiste wintersportgebieden in Oostenrijk

Oostenrijk is het favoriete land voor veel wintersporten. Ongeveer negenhonderdduizend mensen gaan dit jaar weer op wintersport naar Oostenrijk. De meeste mensen binden de ski’s onder, terwijl anderen hun snowboard weer uit de kast halen. Welke gebieden in Oostenrijk mag je nu echt niet missen? Waar maak jij straks dé wintersportvakantie van je leven mee?

Ski Amadé

Ski Amadé zit erg hoog bij de wintersportliefhebbers. Zeker als het gaat om het aantal pistekilometers is dit een topper. 25 verschillende plaatsjes vormen samen vijf skigebieden. Ze zijn op elkaar aangesloten door middel van busverbindingen. Met maar liefst 760 kilometer aan skipistes, is Ski Amadé een echte uitdaging.

Beginnende en gevorderde wintersporters kunnen hier hun hart ophalen. Wie in de avonduren nog even de lange latten wil onderbinden, kan dat doen: dit gebied heeft verlichte pistes voor wat speciale sneeuwpret in de avonduren.

Lekker freestylen? Ga je gang! Er zijn genoeg mogelijkheden om te doen wat jij wil. Dit is een groot gebied, dat de romantiek van de wintersport niet verloren heeft. Het is zowel pittoresk als montain, met een – niet geheel onbelangrijk – uitgebreid après-ski aanbod.

Zillertal 3000

Mayrhofen, Hippach, Finkenberg en Lanersbach-Hintertux vormen samen het skigebied Zillertal 3000 in Zillertal, Oostenrijk. Deze dorpen bieden samen ongeveer 200 kilometer aan pistes, geschikt voor alle niveaus. Ook zijn er leuke funparks voor snowboarders, langlaufloipes en wandelpaden.

Skiën in de winter? Dat gaat zeker door. Maar bijzonder aan Zillertal 3000 is dat hier zelfs in de zomer geskied kan worden. Het dorp Mayrhofen staat bekend om de gezellige après-ski. Dat maakt dit hele gebied zeker de moeite waard.

Kitzbuhel gebied

Kitzbuhel

Waan je in een sprookjesdorp in Kitzbühel. Deze plaat heeft alles te bieden wat een wintersport geslaagd maakt: sneeuwzekere pistes, 170 kilometer aan plezier en de meest moderne gondels, liften en sneeuwinstallaties. Naast de piste is er ook een funpark te vinden.

Wie echt een liefhebber is van skiën, snowboarden of langlaufen, moet hier echt eens geweest zijn. Zeker omdat hier jaarlijks de afdaling van Hahnenkamm door internationale wintersporters wordt gemaakt.

Kitzbuhel is niet alleen sport, maar ook luxe en glamour. Het heeft een pittoreske dorpssfeer, maar ook de beste moderne faciliteiten voor de echte wintersportfreaks onder ons.

Sankt Anton am Arlberg

Anton aus Tirol? Jazeker, Sankt Anton aus Tirol! Grappen genoeg, maar het is er vooral erg mooi. In Sankt Anton am Arlberg ben je namelijk verzekerd van sneeuw. Dit skigebied ligt in het westen van Oostenrijk en is verbonden met het nabijgelegen Lech. Dat is inderdaad het gebied waar onze Oranjes jaarlijks op wintersport gaan.

Het Wintersportgebied Ski Arlberg telt meer dan 275 kilometer aan pistes. Hier ski of snowboard je tussen 1500 en 2800 meter hoogte. Als skiën of snowboarden niet zo je ding is, kun je ook een tocht over een wandelroute doen. Kom je alleen voor de après-ski, dan is Sankt Anton am Arlberg ook een goede plek voor je. Experts spreken over misschien wel de beste après-ski van Oostenrijk!

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang

De meest bijzondere naam voor een wintersportgebied is toch wel het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang. De naam dekt wel mooi de lading, want dit zijn precies de aaneengesloten skigebieden in Oostenrijk. Het skicircus biedt dan ook meer dan 200 kilometer aan goed voorbereide pistes. Hier kunnen wintersporters van alle niveau’s terecht: van beginner tot expert.

Vanuit de drie aangesloten dorpen (Saalbach, Hinterglemm en Leogang) is het Skicircus te bereiken vanuit een lift. Daarnaast is er ook een busverbinding. Is het dit jaar een beetje karig met de sneeuw? Geen probleem, dan wordt er kunstmatig besneeuwd.

Natuurlijk wil je na de gedane sport aan de après-ski. Die mag je in dit gebied als ‘zeer bruisend’ beschrijven. De Goasstal, die je onderaan de piste vindt in Saalbach, is er een erg bekend voorbeeld van.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + = 7