Op vakantie in een stacaravan in Frankrijk

Met je stacaravan op de camping in Frankrijk. Dat is hoe steeds meer Nederlanders hun zomervakantie doorbrengen. Logisch, want het heeft behoorlijk wat voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen hotel van tevoren te boeken, maar kun je last minute een plekje op de camping boeken. Je geniet van de natuur, maar bent van alle gemakken voorzien.

Waarom een stacaravan?

Een stacaravan staat middenin de Franse natuur, op een sfeervolle camping. Met een stacaravan heb je alle gemakken bij de hand. De meeste stacaravans zijn voorzien van een compleet ingerichte keuken, meerdere slaapvertrekken en eigen sanitair. Je staat dus niet meer met je wc-rol bij een sanitaire stop op de camping.

Door met een stacaravan naar Frankrijk te gaan, voorkom je dat je moet voorbereiden.  Een campingvakantie is bovendien zeer betaalbaar. Vanaf 30 euro ga je al naar de leukste campings en vakantieparken in Frankrijk. Het enige dat je hoeft te doen: een last minute boeken, de koffers inpakken en naar Frankrijk rijden.

De mooiste plekken in Frankrijk ontdekken

In Frankrijk vind je de mooiste campings op de meest bijzondere plekken. Een kenmerk van de Franse camping is dat je weer in contact komt met de natuur. En wil je toch op een vakantiepark in Frankrijk verblijven? Dan is daar genoeg ruimte voor. Zo zijn er campings die aan het strand liggen, een openluchtzwembad hebben en zelfs een animatieprogramma in de vakantiemaanden bieden.

Mooie plekken in Frankrijk zijn bijvoorbeeld de Vendée en de Ardèche. Iedere regio heeft zo zijn eigen charme. In de Ardèche vind je bijvoorbeeld veel wilde natuur met rivieren en ravijnen. Je komt er veelzijdige landschappen tegen, waardoor het ideaal is om in alle rust te kamperen. Ver weg van de drukke steden en straten, die Frankrijk ook kent. In plaats daarvan omring je je met kastelen en pittoreske dorpjes. Het puilt er ook niet uit van de toeristen, waardoor je echt kennis kunt maken met de lokale cultuur.

Brug in de Ardeche

Kom helemaal tot rust in de caravan

Als je op zoek bent naar rust en een plek om tot jezelf te komen, is een stacaravan op een Franse camping de aangewezen plek. Zeker als je op zoek bent naar sfeer; een hotel of een vakantiewoning kan in sommige gevallen toch niet de innerlijke rust bieden die je zoekt.

In een stacaravan ontsnap je aan het hectische leven. Even geen herrie om je heen. Geen rinkelende telefoontjes van collega’s, geen lange files, alleen jij en je gezin. Zo ben je aan het eind van de vakantie weer helemaal opgeladen.

De voordelen van een stacaravan

Het verblijven in een stacaravan heeft verschillende voordelen. We noemden al even het eigen sanitair. Je hoeft dus geen wc meer te delen met andere campinggasten. Dat is een voordeel op zich. Daar komt nog bij dat je lekker comfortabel op een eigen matras kunt slapen, in plaats van op een luchtbedje in een tentje. Dat zorgt zeker voor een betere nachtrust, zodat je ook echt van de vakantie kunt genieten.

Een vakantie in Frankrijk is helaas geen garantie op mooi weer. Het kan er ook in de zomer flink plenzen. Mocht dat gebeuren, zit je droog in de caravan. Pak er een spelletje bij en maak van de nood een deugd.

Waren stacaravans vroeger nog vrij klein, zijn ze nu groot genoeg voor een gezin tot zes personen. Je kunt dus ook prima met wat vrienden een stacaravan boeken. Tegenwoordig zijn er zelfs opties voor glamping. Dan geniet je van nog meer luxe!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 5 =