De beste tips voor Malta

Even helemaal klaar met het Nederlandse weer? Of wil je er gewoon even lekker op uit met je familie of met vrienden? Dan kunnen we je zeker een vakantie naar Malta aanraden. Dit is vakantie vieren zoals je het in romantische films ziet: met helder, blauw zeewater, mooie stranden en de prachtige natuur.

Malta is een verfijnd stukje Italië. Hier kun je prima een weekje doorbrengen om helemaal tot rust te komen, of om juist veel te zwemmen en het eiland te verkennen. Welke tips mag je echt niet missen als je naar dit eiland gaat?

Valletta en Sliema

Voor de meeste vakantiegangers is Valletta de uitvalsbasis. Niet zo gek, want het is hetzelfde als Nederland bezoeken zonder een paar dagen in Amsterdam te slapen. Valletta is namelijk de hoofdstad van dit prachtige eiland. Je vindt hier dan ook een goede combinatie van winkels, restaurants en de broodnodige cultuur.

Valletta is een relatief rustige stad. Hier hoef je geen heftige, nachtelijke feesten te verwachten. Wil je toch liever iets toeristischer verblijven? Geen probleem, dan kun je het best verblijven in Sliema. Dit is een goede plek als je van plan bent om op excursie te gaan: die worden hier vaak georganiseerd.

Een bezoek aan de Blue Lagoon

Malta heeft écht blauw water. Geen vervuilde vieze drab zoals je van de Nederlandse stranden gewend bent, maar blauw water zoals uit het foldertje. Daarvoor moet je wel even met de boot naar de Blue Lagoon, maar dat is het allemaal waard. De boottrip zelf is nogal schommelig, dus je zeebenen worden getest. Reistabletjes achter de hand, dus.

De Blue Lagoon zelf is heel erg toeristisch. Het water is dan ook echt heel erg blauw. Je moet de Blue Lagoon zeker eens bezoeken als je op vakantie gaat naar Malta.

Een ritje over het eiland

Vooropgesteld: Malta is geen Ibiza of Santorini. Het is wat kleiner, wat idyllischer, maar toch prachtig om te verkennen. Het kent veel mooie plekken waar je waarschijnlijk niet komt zonder auto. Een auto huren op Malta raden we je af; je rijdt hier aan de linkerkant van de weg en aan de inwoners van Malta is geen coureur verloren gegaan. Daarom kun je je beter rond laten rijden.

Boek een echte toeristische excursie, ga achterover zitten en houd je telefoon bij de hand zodat je foto’s en filmpjes kunt maken. Je komt bijvoorbeeld langs Mdina. De echte fan weet dat daar Game of Thrones is opgenomen.

De Blue Grotto

Als we ‘de Blue Grotto’ zeggen, weet je waarschijnlijk onmiddellijk waar je in terecht komt: inderdaad, een grot met helder, blauw water. Zeer zeker de moeite van het bezoeken waard. Hier is het water net zo adembenemend mooi als bij de Blue Lagoon. Erg bijzonder om te zien, want thuis ga je dit nooit zien.

Als je de grot van boven bekijkt, is het uitzicht op de rotsen en het water al iets om een foto van te maken en in te lijsten. Een ritje naar de Blue Grotto is trouwens ook niet duur: je kunt zo met een bootje mee. En met een beetje mazzel mag je zelfs nog even zwemmen in de grot.

Deze restaurantjes en ijstips mag je niet missen

Als je op Malta bent, mag je zeker niet vergeten een lekker ijsje te halen of een goed restaurant te bezoeken. Het is op Malta goed zoeken, want restaurants met een Michelinster vind je er niet, maar het moet zeker lukken om een lekkere maaltijd voor een prima prijs te scoren. Je zit het best in Valletta. Daar vind je onder meer Piadina Caffe, Rampila, Taproom, Amorino en Adesso. Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

28 − 27 =