Hi Zon! Boek vandaag nog je ticket naar Marrakesh

Het is zonder twijfel één van de meest fascinerende steden van Marokko. Deze 1000 jaar oude stad barst van de leuke winkeltjes, gezellige markten en heel veel lekker eten. Marrakech staat ook bekend om zijn prachtige riads, kleine knusse pensions midden in de stad. De beste plek om te overnachten en de stad te verkennen. Het is de perfecte bestemming als je even wilt ontsnappen aan je winterdip. Het weertje is er nog heerlijk en er is altijd wel iets te beleven in het bruisende Marrakech. Daarnaast kun je vaak spotgoedkoop last minutes vinden naar Marrakesh toe. Dus waar wacht je nog op? Boeken vandaag nog je ticket naar Marrakesh.

De stad verkennen

Het is vrij eenvoudig om de stad Marrakech te voet te verkennen. Zijn de afstanden te groot, dan kun je ook vrij eenvoudig een taxi pakken. De bewegwijzering in de stad kan soms wat lastig zijn, dus van te voren even maps.me of de offline kaarten van Google Maps downloaden is geen overbodige luxe. Wil je een andere stad verkennen, zoals Fez of Casablanca dan kun je dit het beste met de trein doen. 

Straatjes in Marrakesh

Wat je zeker niet mag missen in Marrakesh

Deze eeuwenoude stad barst van de historische plekken en gebouwen. In de stad vind je talloze bezienswaardigheden. Wij hebben de leukste tips voor je verzameld:

Jardin Majorelle

Waarschijnlijk één van de bekendste bezienswaardigheden in Marrakech en dat is zeker niet zonder reden. De tuin is ontworpen door een Franse kunstenaar en werd ooit opgekocht door Yves Saint Laurent. Het is een prachtige tuin waar je schitterende palmbomen, tropische vogels en fonteinen kunt bewonderen. Het is er alleen ook erg druk. Leuk alternatief is Le Jardin Secret of de botanische tuin Anima. Deze tuinen zijn prachtig en een stuk rustiger om te bezoeken.

De Marokkaanse keuken

De Marokkaanse keuken is goddelijk. Wil jij een beetje van Marrakesh meenemen naar huis, dan is het een leuk idee om een kookcursus te volgen in de stad. Een andere manier om de de keuken te leren kennen is met een food tour. Absoluut de leukste en lekkerste manier om een stad te verkennen.

Bezoek een hamam

Ga een dagje naar een hammam en kom helemaal herboren terug. Je bent tenslotte op vakantie en daarbij hoort een dagje ontspanning.

Djemaa El-Fna Plein

Een bezoekje aan het beroemde Djemaa El-Fna Plein mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Marrakech. Het is dé plek om de leukste souvenirs of lekkerste hapjes te scoren. 

Rondslenteren in de Medina

De Medina is het historische centrum van Marrakesh. Hier vind je een wirwar aan knusse gezellige straatjes. Het is een doolhof waar je uren kunt rondwandelen. Erg indrukwekkend. 

Ook leuk om te bezoeken:

  • Museum Dar Si-Saïd, als je meer wilt weten over de geschiedenis van de stad
  • Wandel rondom de Koutoubia-moskee en ontdek de schitterende omgeving
  • Bezoek het unieke Medersa Ben Youssef. Een oude school met prachtige details.
  • Bezoek ook het Bahia paleis
  • Leer meer over de stad in de museum Maison de photographie

Handig om te weten voor je reis naar Marrakesh

  • In Marokko betaal je met dirhams. 1 euro is ongeveer gelijk aan 11 Marokkaanse Dirhams. 
  • Onderhandelen is heel normaal. Of eerder een must. Wees niet bang en durf om een goede prijs te vragen.
  • Neem vooral contact geld mee, aangezien je bij veel kraampjes niet met een pas kunt betalen. 

Marrakech is het hele jaar warm. Zelfs met een vakantie in november kun je hier genieten van hoge temperaturen en flink zonnetje. Vergeet dus niet je zonnebrandcrème in te pakken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

81 − = 73