De hoogtepunten van de Noord-Egeïsche Kust

Wie denkt aan een vakantie naar Turkije, denkt al snel aan de Turkse Rivièra. Maar er is nog zo’n fantastische plek in Turkije, die we niet mogen onderschatten: de Noord-Egeïsche Kust. In deze regio vinden we adembenemende stranden, gezellige badplaatsen en zelfs eeuwenoude bezienswaardigheden. Kortom: het heeft alle ingrediënten voor een topvakantie.

De fijnste badplaats: Kusadasi

Kusadasi is de fijnste badplaats aan de Noord-Egeïsche Kust. Steeds meer Nederlanders ontdekken deze badplaats. Het is niet zo gek dat het steeds populairder wordt, want het heeft een ruime keuze uit restaurants, een gezellige boulevard en een mooie haven. De stranden van deze badplaats liggen net iets buiten het centrum. Het heeft ook een bazaar, wat een waar walhalla voor winkelverslaafden is. Andere badplaatsen aan de Noord-Egeïsche Kust zijn onder meer Çeşme, Özdere en Didim. In de eerstgenoemde plaats is het toerisme nooit echt doorgedrongen, waardoor je makkelijk een plekje voor jezelf vindt. Best vreemd, want deze badplaats heeft een strand binnen bereik en is voorzien van alle luxe, terwijl je toch ook kennismaakt met authentiek Turkije. Ten noorden van Kusadasi vinden we Özdere: een dorpje met een moderne, rustige badplaats. We vinden hier smalle steegjes, interessante winkeltjes, lokale restaurants en zelfs luxe hotels. Uiteraard zijn er brede zandstranden te vinden, wat dit een interessante optie maakt. Didim is waarschijnlijk de minst bekende badplaats aan de Noord-Egeïsche kust. Het heeft wel alles in huis voor een prima zonvakantie: er is een prachtige baai met zandstranden, een gezellige boulevard en het is het huis van prachtige ruïnes uit de Griekse oudheid. Optimaal genieten, zonder toeristen die je voor de voeten lopen.

Efeze: de belangrijkste bezienswaardigheid

Efeze is de belangrijkste bezienswaardigheid in deze regio. De antieke stad werd 1000 jaar geleden verlaten, nadat er een aardbeving plaatsvond. Na 130 jaar opgravingen verrichten, is er nu 10 tot 15 procent van de oorspronkelijke stad te zien. Het was ooit de meest levendige haven- en handelsstad in het gebied. Je moet je voorstellen dat hier marktkoopmannen liepen, door de brede marmeren straten. Met je ogen dicht zie je ze zo lopen om hun waar aan de man te brengen. Vrouwen verzamelden zich op de centrale punten om bij te praten. In Efeze vind je nog altijd ruïnes uit de tijd van de Grieken, Perzen. Byzantijnen en Romeinen. Al deze volkeren maakten deze plek tot wat het nu is: een bijzondere plek waar je eens geweest moet zijn. Vanuit je vakantie bestemming Kusadasi is Efeze goed aan te reizen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

65 − = 57