De mooiste stranden van Tenerife

Geen zin in de herfst? Staat de winter je tegen? Zoek dan nog even de zon op. Met een last minute naar Tenerife ga je nog even weer de Spaanse warmte in. Tenerife is bij veel vakantievierders geliefd, omdat het echt een eiland is, zoals je het op een ansichtkaart ziet. Het eiland heeft veel gezellige, maar ook mooie strandjes. Niet alle stranden zijn op natuurlijke wijze ontstaan, maar dat maakt niet uit, want op Tenerife kom je helemaal tot rust. Welke stranden mag je op dit betoverende eiland echt niet missen?

De Sahara dichtbij: Las Teresitas

Wist je dat Tenerife van oorsprong vulkanisch is? Daarom tref je veel zwarte zandstranden aan. Mocht je je afvragen waarom veel andere stranden wel sneeuwwit zijn: dat is geïmporteerd. Om de toeristen een beetje tegemoet te komen importeert Tenerife zogenaamd Sahara-zand. Daardoor hoeven toeristen niet meer met hun voeten door het gitzwarte zand te lopen op zonvakantie op Tenerife.

Las Teresitas is een goed voorbeeld van hoe Tenerife Sahara-zand heeft geïmporteerd. Het is een hagelwit strand, compleet met palmbomen. Het doet er dan ook nogal tropisch aan. Perfect om helemaal te ontspannen. Kijk je even in de rondte, dan zie je ook het Anagagebergte. Het strand is maar liefst 1500 meter lang, dus je gaat er zeker een geschikt plekje vinden.

Familiestrand Camison Playa

Ga je met jonge kinderen naar Tenerife? Dan wil je natuurlijk dat de veiligheid voorop staat. Ook aan die wens kwam Tenerife tegemoet: het eiland opende een heus familiestrand. Op Tenerife vind je stranden die geleidelijk aflopen in de zee. Op die manier kunnen kinderen gewoon spelen in het water, zonder dat de ouders bang hoeven te zijn voor ongelukken.

Camison Playa loopt ook af in zee. Ook is er een grasvlakte bij het strand. Je kunt daar heerlijk zonnen, genieten van Spaanse tapas, of lekker een potje voetballen. Er is ruimte genoeg op dit strand.

Surfen op Playa el Médano

Lekker actief bezig op vakantie? Dan huur je een surfboard en ga je lekker de golven van de Playa el Médano bedwingen. Het is een van de mooiste natuurstranden op Tenerife. Hier ligt vulkanisch zand, in verschillende kleuren.

Vanwege de ligging van dit eiland profiteert de bezoeker altijd van een sterke wind. Niet gek dat je hier dan ook voortdurend windsurfers vindt. Zelf niet zo’n surfer, maar wil je wel kijken? Dan kun je gewoon je handdoekje uitslaan op het strand, of kijken vanaf de gezellige boulevard. Daar vind je ook wat lekkers, want de boulevard zit propvol met restaurantjes.

Ontdek Playa Martiánez

Vulkanisch eiland, zeiden we, toch? Dat merk je heel goed op Playa Martiánez. Dit strand is bedolven onder het vulkaanzand, maar het is een levendige plek. Wie op zoek is naar wat warmer water, hoeft niet lang te zoeken. Dit eiland ligt op het noorden van Tenerife, en heeft altijd een fijn briesje.

Het is ook nog eens een van de gezelligste stranden van het eiland. Naast het eiland ligt een park, dat is ontworpen door de bekende kunstenaar César Manrique. Om die kunstenaar kun je niet heen: je ziet z’n naam overal op het eiland. Het park biedt watervallen, zonneweiden, meren en eettentjes. Maar dus ook het strand.

Van de sfeer genieten op Punta del Teno

De echte sfeer van Tenerife proeven, doe je op de Punta del Teno. Dit is een strand zoals je ze het in de foldertjes ziet. Het is niet heel bekend bij toeristen, maar des te meer bij de lokale bevolking. De kans dat je je buurman uit Nederland tegenkomt op dit strand, is nihil.

Om er te komen, moet je best een afstand afleggen. Dat is zeker geen straf, want de kust langs Punta del Teno is echt de moeite waard. Dit is een van de gezelligste strandjes op het eiland. Het is gevestigd aan de natuurlijke inhammen van het eiland. Terwijl je naar Punta del Teno reist, kom je langs de Mirador de Manjo. Voor veel Tenerife-experts is dat een van de mooiste plekjes op het eiland.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 7 =