Tip! Overwinteren in Curaçao

Zit jij ook een beetje in een winterdip? En ben jij net als ons ook enorm toe aan wat zonnestralen? Dan is een vakantie naar Curaçao zonder enige twijfel de perfecte bestemming om aan onze saaie winterperiode te ontsnappen. Weg van de regen, Netflix avonden, de verwarming en fleece dekentjes. Gooi die bikini, zwembroek en snorkelsets maar alvast in je koffer, want het is tijd voor een heerlijke zonvakantie naar Curaçao.

Zon, zee en strand

Curaçao is het grootste en meest bevolkte eiland van de Nederlandse Antillen. Hierdoor is iedere dag wel iets te beleven. De bruisende hoofdstad Willemstad is een heerlijke plek om te bezoeken. Doordat Curaçao behoorlijk groot is, is er nog veel meer te ontdekken dan alleen je resort. Overal vind je verborgen strandjes, leuke restaurants en hippe hotspots. 

Lowbudget Last Minute naar Curaçao 

Hoewel Curaçao een behoorlijk stukje vliegen is, kun je het hele jaar betaalbare vliegtickets vinden. Regelmatig stunten vliegmaatschappijen met last minute retourtjes naar Curaçao voor nog geen 430 euro. Bekijk direct alle scherpe last minutes naar de Nederlandse Antillen. Ook op het eiland zelf hoeft het leven niet heel duur te zijn. Je vindt er hostels, guesthouses, hotels en resorts in verschillende prijsklassen. Een paar leuke tips voor een budget vakantie in Curaçao:

  • Reis met het openbaar vervoer: een avontuur op zich
  • Eet lokaal: bezoek de markt Marshe Bieu
  • Ga op zoek naar verborgen kleine strandjes
  • Ga couchsurfen of boek een overnachting bij een guesthouse

Wat te doen in Curaçao 

Strand, strand en nog eens strand

Jaaaaa….. in Curacao moet je natuurlijk heel erg veel stranddagjes inplannen, want de stranden zijn hier prachtig. Absolute must-visits zijn de Grote Knip (of de kleine knip), Cas Abou en Playa Lagun. Dit zijn zonder twijfel de mooiste stranden van het eiland. Ook Playa Porto Marie is een strand dat je niet mag missen.Witte zandstranden, wuivende palmbomen en altijd wel een knus strandtentje in de buurt voor een ijskoude welverdiende cocktail. 

Ga duiken!

WIl je even wat anders gaan doen? Wat dacht je van een dagje duiken. De onderwaterwereld van Curaçao barst van het leven. Van zeeschildpadden, papegaaivissen tot haaien. De vijf populairste duikplekken van het eiland zijn:

  1. Playa Kalki – ook wel Alice in Wonderland –  is één van de mooiste en populairste duiklocaties van Curaçao. Het zicht is uitstekend en je vindt er een prachtige koraalwand. Het kan er wel een beetje druk zijn. 
  2. Mushroom Forest & the Cave: in Het paddenstoelenbos van Curaçao wemelt het van het leven. 
  3. Porto Marie (The Valley) is niet alleen een prachtig strand, maar ook een populaire duiklocatie. The Valley is namelijk een onderwater vallei tussen twee mooie parallelle riffen. 

Party Time

Feestbeesten opgelet! Op curaçao is er iedere avond wel een te gek feestje te vinden. Hoewel je op het eiland verschillende nachtclubs kunt vinden, vind je de leukste feesten pal op het strand bij Mambo Beach. Vooral op zondagavond is dit the place to be. 

Heb je zin in een rustig avondje? Dan kun je op Cabana Beach genieten van movie night op het strand. 

Ook leuk

  • Kajakken langs de kust: peddel door  Caracasbaai op Curaçao en ontdek afgelegen stranden. Vergeet je snorkelset niet mee te nemen. 
  • Bezoek Fort Amsterdam: het oudste fort op Curaçao, gebouwd in 1635.
  • Ga naar Shete Boka Park: dit park grenst aan het Christoffelpark en bestaat uit afgelegen stranden, een rotsachtige kust. Het is dé plek om schildpadden te spotten. Ook heb je er verschillende jeep tours die je kunt boeken. 

Kortom: waar wacht je nog op! Boek snel je ticket naar Curacao en geniet van zon, zee en strand.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

40 − = 39