De Malediven bezoeken op een klein budget

De plaatjes van de Malediven hebben we allemaal wel eens gezien. Het zijn de foto’s met tropische eilanden, met witte stranden en luxe waterbungalows. Onbetaalbaar, lijkt het. Of toch niet? Met een paar tips kun je toch ultiem genieten op de Malediven, zonder dat je daarvoor de hoofdprijs hoeft te betalen. Met deze tips bezoek je de Malediven op een klein budget.

Kiezen voor een last minute

Voor een vakantie naar de Malediven kun je veel geld kwijt zijn. Het meest voordelige is een los ticket boeken en zelf op zoek gaan naar de goedkopere accommodaties. Vind je dat te veel gedoe dan kan een pakketreis een uitkomst zijn voor jou.

Het voordeel van een pakketreis is dat alles al bij elkaar zit. De tickets, (luxe) accommodaties en soms ook de transfers. Je hoeft zelf ter plekke niets meer te regelen – alles is geregeld. Alles voor een onvergetelijke reis! Boek je een last minute naar de Malediven dan kan het ook nog veel voordeliger uitvallen.

Op naar Maafushi!

Maafushi is een goed bewaard geheim. Vanaf Male vaar je met de ferry naar Maafushi. Het is geen prive eiland, maar een eiland waar de locals wonen. Het heeft slechts 2500 inwoners en binnen tien minuten heb je het hele eiland gezien. Maafushi laat je het typische eilandleven ervaren, dankzij de combinatie van de lokale cultuur en toerisme. Goed om te weten: bijna alle inwoners hier zijn moslim. Daarom is het niet gepast om er in je zwemkleding rond te lopen. Op Bikini Beach kan dit wel. Daar staan ook palmbomen, vind je de azuurblauwe zee en is de sfeer ongedwongen.

Het is geen adembenemend eiland, maar wel een goed bereikbaar eiland. Je kunt vanaf hier naar veel omliggende eilanden, die je kent van de plaatjes. Stel je gerust parelwitte stranden en een heldere, blauwe zee voor. Ga bijvoorbeeld vanaf Maafushi naar Fulidhoo, Guraidhoo of Fuvahmulah.

Maafushi is een mooie uitvalsbasis om de Malediven te verkennen. Zeker voor wie avontuurlijk is ingesteld, is Maafushi een geweldig eiland. Hier kun je je op een klein budget prima vermaken. Je kunt er bijvoorbeeld snorkelen, kitesurfen, jetskiën en windsurfen.

Snorkelen Malediven

Ga eens snorkelen

Wie op vakantie naar de Malediven gaat, wil waarschijnlijk duiken. Een goedkopere optie is snorkelen. Dit is eigenlijk net zo leuk en biedt nog meer vrijheid. Je snorkelt tussen duizenden tropische vissen in extreem helderblauw water. Met haar prachtige koraalriffen zijn de Malediven onmisbaar.

Er is genoeg te zien. Je loopt zelfs de kans dat je onderweg een dolfijn, walvishaai of zeeschildpad spot! Als dat geen spektakel is…

Dagtrip vol luxe

Een beetje luxe hoort erbij. Een dagtrip naar één van de resort-eilanden valt dan ook zeker aan te raden. Je kunt je dagtrip zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Een dagpas op het eiland Rihiveli kost bijvoorbeeld 65 euro. Voor Fihanholi betaal je zo’n 85 euro. Dat is niet duur, want je geniet de hele dag van alle faciliteiten die de eilanden te bieden hebben. Zelfs een buffetlunch op het resort zit bij de prijs inbegrepen.

Op de zandbank

Ook aan te raden: het bezoeken van een zandbank. Midden in de Indische Oceaan vind je genoeg zandbanken die je versteld doen staan van de omgeving. Wacht maar eens tot de ondergaande zon; dan geniet je optimaal van het beste van de Malediven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 6 = 4