De mooiste stranden van Ibiza

Lekker met je blote voeten in het strand genieten van buitengewoon sensationele stranden en kleine baaitjes. Het leven op Ibiza is zo slecht nog niet. Heb jij je tickets naar Ibiza al geboekt? Lees dan snel welke stranden je absoluut niet mag missen.

Benirras: hier kom je helemaal tot rust

Dit strand is the place to be voor Zen-Zoekers. Op zondag tijdens zonsondergang kun je hier genieten van drumsessies, vuurtjes en spirituele activiteiten.  Dit strand sluit helemaal aan bij de hippiesfeer die je van Ibiza verwacht. Liever iets minder zweverig? Dan kun je ook de leukste items shoppen bij de nabijgelegen boho-chic markt.

Cala Carbó: lekker niksen

Kraakhelder water en een mooi kiezelstrand vormen de basis van deze idyllische inham aan de zuidwestkust. Verover hier een plekje, pak een goed boek en geniet van een dagje lekker niksen. Hongerig geworden van al het niksen? No problemo! Overal kun je terecht voor een heerlijk wijntje en een goede paella. 

Cala Olivera: één van de mooiste stranden

Het is even zoeken, maar dit strand is echt een pareltje. Doordat het strand iets lastiger te bereiken is, is het nooit overvol. Je vindt het strand in een kleine inham tussen de rotsen met goudkleurig zand en smaragdgroen water. Klinkt goed?! Gooi hier je handdoekje neer en genieten maar.

Cala Mastella: foodie heaven

Cala Mastella bezoek je eigenlijk alleen maar om één hele belangrijke reden: FOOD. Bij El Bigotes kun je namelijk de lekkerste vers gevangen vis eten. Vergeet niet te reserveren, want het is hier altijd vol. Het gerucht gaat zelfs dat de koning van Spanje ooit werd afgewezen omdat hij geen tafel had gereserveerd.

Cala Xarraca: het beste strand om te snorkelen

Dit knusse baaitje is perfect om te gaan snorkelen. De baai is lekker beschut omringd door een dennenbos. Perfect op een warme dag. Het water barst van het leven. Ook vind je er modderbaden die je aan de rechterkant van het strand vind. 

Las Salinas: het strand voor de feestbeesten

Partypeeps opgelet; want Las Salinas is the place to be. Hier worden de leukste feestjes georganiseerd. Op het strand vind je overal bruisende strandtenten waar je terecht kan voor een cocktail of een dansje. 

Aigua Blanques: favorietje van de locals

Aigua Blanques is een prachtige strand welke je vind in het Noord-Oosten van het eiland op ongeveer 10 minuten rijden van San Carlos. Het is een favoriete van de bewoners van Ibiza. Het strand bestaat uit goud zandstrand omringd door schitterende rotsen en kliffen. Op het strand zijn er talloze mogelijkheden om ligbedden en parasols te huren. Ook Is er een restaurant en bar aanwezig. 

Sa Pedrera: voor de avonturiers

Ben je op zoek naar een uniek plekje op Ibiza dan mag je Sa Pedrera absoluut niet overslaan. Je moet er wel wat voor over hebben om Sa Pedrera te bereiken. Tijdens de afdaling kom je magische cirkels van stenen tegen. Het is een historische en bijzondere plek. Wanneer je eenmaal bij de steengroeve bent aangekomen, kun je lekker afkoelen met een verfrissende duik.

Cala Bassa: populair strand

Wil je een strand met veel voorzieningen dan moet je naar Cala Bassa. Dit is een erg populair strand waar altijd iets te doen is. Ook is het erg goed te bereiken dankzij de houten loopplanken. Je vindt het strand op ongeveer 15 minuutjes rijden vanaf San Antonio in het Westen van Ibiza. 

Staat jouw favoriete strand er nog niet bij of heb je een andere leuke Ibiza tip voor ons? Laat het weten in een reactie. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 18 = 26