De mooiste dorpjes van Zwitserland

Zwitserland is meer dan skiën en snowboarden in de winter. Ook in de zomer is er genoeg te zien en valt er genoeg te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken, of genieten van het prachtige uitzicht. Zeker in de zomer kun je adembenemende foto’s maken. Ga jij lekker op het zonneterras van Beatenberg zitten? Of bezoek je Gstaad in Berner Oberland? Een paar goede tips om deze zomervakantie goed af te sluiten of om een weekend een uitstapje te maken.

Het bergdorpje Arolla

Lekker wandelen? Dan mag je Arolla in het kanton Wallis niet overslaan. Het dorp ligt op een hoogte van 2000 meter er is een zeer klein dorpje. Daardoor is het nog niet overspoeld met toeristen en kun je er echt tot rust komen. Het dorpje heeft zo’n 50 wandelpanden en ruim 100 kilometer aan fiets- en mountainbikeroutes. Sommigen leiden je naar prachtige gletsjers.

Als je die gletsjers wilt zien, hoef je niet ver te zoeken. Ze liggen praktisch in je achtertuin. Ook mensen die geen topsporter zijn, maar rustig willen wandelen, kunnen hun hart ophalen in Arolla, zeker met de mooie uitzichten en de fantastische meren.

Op het zonneterras van Beatenberg

In bern vind je het dorpje Beatenberg. Het ligt hoog boven het Thunermeer en valt te herkennen aan het zonneterras. Je hebt daar een prachtig panorama op de Alpentoppen van het Berner Oberland. Een groot dorp is het zeker niet: het heeft slechts 1150 inwoners en weinig toeristen. Daarmee is het nog een onontdekt juweeltje.

Vooral families en natuurliefhebbers zullen Beatenberg goed bevallen. Vanuit je logeerplek heb je een prachtig uitzicht op de Berner Alpen en het glinsterende blauwgroene Thunermeer. Je bevindt je in een oase van rust met groene weiden, bossen en fraaie uitzichtpunten.

Vakantie in Crans-Montana (Wallis)

Toch liever iets populairs? Geen probleem, dan ga je naar Crans-Montana in Wallis. Het is een van de populairste vakantiebestemmingen daar. Je hebt hier indrukwekkend uitzicht op de Mont Blanc en de Matterhorn. Daardoor kun je hier behoorlijk wat bergsporten doen.

Je kunt ook even langs de gerenommeerde golfbanen en de vijf idyllische zwemmeren. En wat te denken van het gletsjerplateau van de Plaine Morte? Dit zijn nog maar een paar hoogtepunten van Crans-Montana. Of je nu wilt mountainbiken, bergbeklimmen of in een bootje het meer op wilt, het kan hier allemaal.

Meer een stad dan een dorp: Davos

Davos is meer een stad dan een dorp. Het is chique, gezellig druk en je kunt hier ook goed shoppen. Aan de ene kant is hier veel bebouwing met platte daken, en aan de andere kant is het groot genoeg om tot rust te komen. Met 11.000 inwoners is het wel even iets anders dan het rustige Arolla.

Gelukkig blijft Davos echt typisch Zwitserland, met tal van weiden, bergen, bossen en sprankelende meren. Het is een prima plaats voor watersport en voor een bergwandeling. Hier adem je de zuivere lucht gewoon in. Sterker: de lucht is hier zo schoon, dat het Astmacentrum jaarlijks heel wat kinderen en volwassenen meeneemt naar Davos, waar ze flink aansterken.

Gstaad in Berner Oberland

Gstaad is een wat toeristischer oord in Berner Oberland. Al sinds 1906 is het druk in de weer met het toerisme. Hier kun je nog veel traditionele ambachten bekijken. Ook zijn er veel kunstgalerieën en musea. Cultuur is hier dus genoeg.

Wie voor de sport komt, kan ook volop genieten. In de zomer zijn er verschillende wandelroutes geopend. Die kun je zowel met als zonder gids bewandelen. Ook kun je hier zomerrodelen, scooter- of bikeboarden, raften, een koetstocht maken, midgetgolf spelen of een luchtballonvaart maken. In Gstaad verveel je je geen moment.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 4 =