7x mooiste natuur in Europa

Voor onontdekte pareltjes en ongerepte natuur hoef je helemaal niet ver te reizen. Europa heeft talloze verborgen schatten met een ongekende schoonheid. Ben jij ook een echte natuurliefhebber? Dan mogen de volgende bestemming zeker niet ontbreken op je travel bucketlist! 

Ierland: de Kliffen van Moher

Deze adembenemende kliffen van Moher vind je in  County Clare langs de wilde Atlantische Weg. De kliffen zijn meer dan driehonderd miljoen jaar uit en bieden een prachtig uitzicht over de Atlantische oceaan. Haar schoonheid is ongekend. Grillig en tegelijkertijd erg vredig. Op het hoogste punt vind je de toren O’Brien gevestigd op 214 meter boven water. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. 

Het bewonderen van deze unieke kliffen is één van de vele bezienswaardigheden tijdens je Wild Atlantic Way roadtrip. Dit is namelijk een route die langs de westkust van Ierland loopt en een absolute aanrader. Tijdens deze route passeer je talloze schitterende landschappen en knusse dorpjes. 

Faeröer eilanden

Ondanks de unieke schoonheid van deze eilanden, zijn de Faeröer eilanden zijn nog niet heel erg bekend. Het is misschien wel één van de meest spectaculaire plekken in Europa om te bezoeken. De Faeröer  eilanden behoren tot Denemarken gelegen in de Atlantische Oceaan en bestaat uit 18 eilanden. Faeröer eilanden betekent letterlijk schapeneilanden. 

De eilanden bestaan uit veel groene oases, watervallen, gletsjers en nog veel meer. Kortom: heel veel ongerept natuur. 

Azoren

Een andere eilandengroep dit niet aan dit lijstje mag ontbreken zijn de Azoren. De Azoren behoren tot Portugal en bestaan uit 9 verschillende eilanden. De diversiteit aan natuur en landschappen maakt De Azoren zo bijzonder. Dankzij de vulkanische oorsprong vind je hier talloze vulkaantoppen, groene natuurgebieden en prachtige rotskliffen. 

Het is de perfecte plek voor een roadtrip of om te wandelen. 

Montenegro

Niet één plek, maar een heel land die je als natuurliefhebber een keer bezocht moet hebben is Montenegro. Het is één van de mooiste Europese landen die er bestaat. Hoewel het land piepklein is, is het grootst in natuur. Het heeft namelijk alles, van prachtige stranden, ruige kliffen, kraakheldere meren en gigantische bergen. 

In totaal vind je in het land 5 nationale parken. Ook het plaatje Kotor waar je een prachtige baai vind, mag je niet missen tijdens je bezoek naar Montenegro. 

Triglav Slovenie

Bij Slovenië denken de meeste vrijwel direct aan Bled of Lubiana. Hoewel beide plekken ook zeker een bezoekje verdienen, krijgt het gebergte Triglav vaak maar weinig aandacht. Nationaal park Triglav is het enige nationale park van het land. Het park is vernoemd naar de hoogste berg van het park, die maar liefst 2864 meter hoog is. Dit is absoluut één van de mooiste natuurgebieden van Slovenië en mag je absoluut niet missen.

Dolomieten

De Dolomieten is een prachtig gebied in Italië met heel veel natuurschoon. Het gebied staat bekend om haar gigantische rotsformaties en prachtige alpenweiden. Volgens velen één van de mooiste bergen van Europa. Het is onderdeel van de Oost-Alpen en valt o.a. onder het gebied Zuid Tirol. 

De Schotse Hooglanden

De adembenemende Schotse hooglanden behoren tot één van de mooiste natuurbestemmingen van Europa. Het is bovendien een perfect land voor een roadtrip. Op veel plekken mag je wildkamperen midden in de natuur. De natuur bestaat uit hoge bergen, sprookjesachtige landschappen en prachtige bossen. Ook staan de Highlands bekend om de vele legendes. Even bijkomen van al het wandelen of touren doe je in één van de vele gezellige lokale pubs, waar je niet alleen geweldig kunt eten, maar vaak ook nog even kunt genieten van live muziek.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

61 − 58 =