5 Favoriete wintersport bestemmingen

Mooie pistes, klassieke hutjes, lekker eten en niet te vergeten: de après-ski. Het hoort allemaal bij een echte wintersportvakantie. Welke wintersport bestemmingen moet je absoluut eens bezoeken? MyLastMinutes.nl heeft zijn favoriete wintersport bestemmingen op een rijtje gezet.

Karinthië in Oostenrijk

Karinthië is al jaren een geliefde wintersportplek in Oostenrijk. Het ligt in het uiterste zuiden van Oostenrijk en je rijdt zo door naar Italië of Slovenië. Deze wintersport bestemming is bekend geworden door de culturele hoofdstad Klagenfurt. Daar vind je ook bergmeren, waar je zeker een mooi plaatje kunt schieten.

Großglockner

Terwijl Tirol en Salzburg de echte hectiek van de wintersport bieden, biedt Karinthië je juist wat meer rust. Desondanks zijn er talloze interessante bestemmingen, zoals Mallnitz, Bad Kleinkirchheim en Velden am Wörthersee.

Sauerland in Duitsland

Een kleine, maar geliefde wintersportregio in Duitsland, is Sauerland. Jaarlijks trekken er heel wat Nederlanders, Belgen en Duitsers naar toe. Met name Winterberg is een skigebied dat veel aandacht krijgt. Niet voor niets is er in deze regio dan ook flink geïnvesteerd in allerhande faciliteiten. Waarschijnlijk is Sauerland zo geliefd, omdat het op slechts twee uur rijden van de Nederlandse grens ligt.

Winterberg noord piste

De temperatuur in Sauerland schommelt nogal. Dat heeft ook gevolgen voor de sneeuwzekerheid: er ligt niet altijd sneeuw, maar er zijn wel kunstsneeuw installaties aanwezig. Als het te warm is, kunnen de installaties niet aan. Vriest het, dan kan er juist heerlijk geskied worden. Daarom is het verstandig last minute te boeken.

Zuid-Tirol in Italië

De ervaren wintersporter haalt zijn of haar hart op bij Zuid-Tirol, in Italië. De pistes zijn perfect geprepareerd, er kan genoten worden van het waanzinnige landschap en op de piste kan er lekker gegeten worden. In Zuid-Tirol ligt het gebied Val Gardena, dat een ware trekpleister is.

Sella Ronda

De dorpen in Zuid-Tirol zijn aangesloten op de Sella Ronda. Dat is een skitocht die je eens in je leven gemaakt moet hebben. Experts noemen het misschien wel de mooiste skitocht ter wereld. Het maakt niet uit waar in Zuid-Tirol je verblijft: overal heb je een schitterend uitzicht op de Dolomieten.

Reuzengebergte in Tsjechië

Een goed bewaard geheim: als je goedkoop op wintersport wilt, kies je niet voor de populaire wintersportlanden, maar voor Tsjechië! De liftpas kost er minder, de accommodatie is goedkoper en ook voor het eten betaal je minder. Daarentegen zijn de skigebieden in het Reuzengebergte dan weer niet zo steil als in de Alpen. Dankzij de minder steile hellingen maakt de nog minder ervaren skiër kennis met de wintersport.

Krkonoše reuzengebergte

Toch zijn de gebieden in het Reuzengebergte, zoals Spindleruv Mlyn de moeite waard. Voor weinig geld heb je hier een hele leuke wintersportvakantie. Wees wel voorbereid op de wegen richting het Reuzengebergte: de kwaliteit van het wegdek is niet wat je van Europa gewend bent.

Toch is het al met al aan te raden hier eens te kijken. Al zou je het alleen maar doen voor de warme cultuur en het unieke landschap.

Berner Oberland in Zwitserland

Wie terug wil naar de oorsprong van het wintertoerisme, kan Berner Oberland in Zwitserland eens bezoeken. Het is een klassieke Zwitserse regio, met klassieke dorpen. Je bevindt je in de nabijheid van beroemde bergen als de Jungfrau. Je kunt deze regio uitstekend bereiken vanuit Nederland en België, maar met een last minute ga je geheel ontzorgd.

Jungfrau

In de Jungfrau Region zie je de mooiste gebieden van de Alpen, met uitzicht op de Eiger, Mönch en Jungfrau. Aan Gstaad heb je een uniek skigebied en families zullen zich thuis voelen in Meiringen-Hasliberg. Zwitserland is wintersport in zijn meest pure vorm.

Iedereen heeft zo zijn favoriete wintersport bestemmingen, lekker druk of juist rustig, populair of minder bekend, veel of weinig apres ski. Keuze genoeg. Laat hieronder in de reacties gerust weten wat je favoriete wintersport bestemming is en waarom juist deze wintersport bestemming.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

52 + = 55