5x bucketlist landen voor 2020!

Met het nieuwe jaar voor de deur is dit het perfecte moment om je 2020-avonturen te plannen. Ieder jaar onthult Lonely Planet de leukste bestemmingen van 2020 en ook dit jaar zitten er weer prachtige en unieke bestemmingen bij. De bestemmingen worden geselecteerd op actualiteit, unieke ervaringen en wow-factor. Maar ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de selectie. Lees snel wat de 5 favoriete bestemmingen zijn van myLastminutes.

Bhutan

Bhutan staat op nr. 1 op het must-visit lijstje van Lonely Planet en heeft ook bij ons de eerste plek gekregen. Best uniek, want de meeste mensen zullen nog nooit van dit land hebben gehoord. Bhutan ligt in Zuid-Azië, midden in de himalaya en verschijnt dit jaar op de lijst van Lonely Planet door de inspanningen op het gebied van verduurzaming van het land. Bhutan is op dit moment het enige land met een negatieve CO2 uitstoot ter wereld. Jaaaa…. inderdaad dat is behoorlijk uniek. Uniek is het land zeker. Zo is Bhutan het laatste grote koninkrijk van de Himalaya.

Noord-Macedonie

Noord-Macedonië is dé plek voor cultuurliefhebbers en avonturiers. In 2018 kreeg de kleine natie in het hart van de Balkan een nieuwe naam met daarbij een vernieuwde imago, en met succes! Want dit jaar heeft het land verdiend op de must-visit lijst van Lonely Planet. Noord-Macedonie staat vooral bekend om zijn zijn gastronomie, oude tradities en overweldigende natuur. Ook is er een nieuwe trail geopend, een 495 km lange tocht die je langs de meest dramatische pieken van de regio brengt.

Wildlife

eSwatini / Swaziland

Dit jaar kreeg Swaziland een nieuwe naam: eSwatini. Hoewel Swaziland misschien piepklein is, vind je in dit land werkelijk alles! Van cultuur, avontuur tot het spotten van wildlife. Het is één van de meest onderschatte bestemmingen in Zuid-Afrika. Sindskort is er een nieuwe internationale luchthaven, zodat het makkelijker te bereiken is voor toeristen. Wees er dus snel bij, nu eSwatini nog lekker rustig is.

Nederland

Yesssss…. Nederland heeft ook een plekje verdiend in de top 10 en daar zijn wij natuurlijk enorm trots op. Nederland barst van de leuke steden en evenementen. Dit maakt Nederland zo uniek, dat het een plekje op de lijst verdiend. Voor toeristen is er daarom altijd wel iets te beleven. Daarnaast is het openbaar vervoer uitstekend. Ook vind je in ons landje 35.000 km aan fietspaden. Dus dit jaar misschien een mini vakantie in eigen land plannen! Check de last minutes Nederland en wie weet sleep je ook nog een goedkope aanbieding binnen.

Orchard bomen

Uruguay

Wil je dit jaar Zuid-Amerika bezoeken? Wat dacht je van Uruguay! Het land heeft prachtige landschappen, een geweldige Atlantische kustlijn, hotsprings, een snelgroeiende wijnindustrie en vriendelijke inwoners. Het land heeft zich de afgelopen jaren flink ingezet voor duurzame toerisme, maar ook voor de rechten van LGBT community. Een veelzijdige en prachtige bestemming. Naast deze prachtige bestemmingen stonden ook Aruba, Costa Rica en een vakantie naar Marokko op de lijst. Salzburg werd bekroond tot mooiste stad van 2020. De zijderoute door Centraal Azië werd uitgeroepen tot de mooiste regio. Nusa Tenggara in Indonesië werd verkozen tot best value. In dit deel van Indonesië vind je namelijk prachtige stranden, indrukwekkende duikspots, majestueuze watervallen en verborgen traditionele dorpen. Wat zijn jouw plannen voor 2020? Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 20 = 27