5 dingen om te doen in Rio De Janeiro

Zin in een lange week Brazilië? Rio de Janeiro is the place to be. Hier moet je eens geweest zijn. Al was het alleen maar om dat machtige Christusbeeld te bekijken of om lekker te liggen te bakken aan de Copacabana. Maar Rio is meer dan alleen strand. Je vindt hier ook sfeervolle wijken en, natuurlijk, genoeg plek om te dansen. Want daar zijn ze in Brazilië echt gek op.

Rio is een relatief veilige plek, maar we willen je wel waarschuwen. Pas op voor je waardevolle spullen, want hier zijn nogal eens zakkenrollers actief. Maar verder kun je er veel plezier beleven.

Het Christusbeeld bekijken

Je kunt Rio de Janeiro niet bezoeken zonder het Christusbeeld gezien te hebben. Dit beeld is 38 meter hoog, waarmee dit het grootste Christusbeeld ter wereld is. Het staat bovenop een heuvel, waardoor het nog groter lijkt. Veel mensen denken dat het beeld al een paar eeuw oud is, maar dat valt tegen; het werd pas tussen 1922 en 1931 gebouwd. Sindsdien is het al meerdere keren opgeknapt.

Het Christusbeeld is te bezoeken door de beroemde tandradbaan. De Corcovado Rack Railway, te nemen. Je kunt ook met een speciale vans mee, die je er brengen. Vanaf dan moet je nog zo’n 222 treden klimmen. Een geheimpje: er is ook een drietal liften of vier roltrappen. We raden je af om via het Tijuca National Park te lopen; daar komen geregeld overvallen voor.

De Copacabana bezoeken

Barry Manilow zong er niet voor niets over: de Copacabana. Dit is het bekendste strand van het land. Het strand telt 4,5 kilometer in de lengte en is een bron van energie. Hier vind je tal van restaurantjes, bars en voetballende mensen. Je bent niet echt in Rio geweest als je niet een paar uur op dit strand hebt doorgebracht.

Op het strand is vanalles te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld georganiseerde wateractiviteiten. Maar wie gewoon lekker tot zichzelf wil komen, kan hier ook prima op het strand gaan liggen en lekker relaxen. In Rio moet je even helemaal niets.

Santa Teresa verkennen

Wie in Rio verblijft, zal de sfeervolle wijken opvallen. Santa Teresa is er een van. Het is bovenop een heuvel gebouwd, die uitkijkt over de hele stad. Hier vind je de echte oude huisjes, leuke straatjes en kleurrijke restaurants en cafeetjes. Zeker in het weekend is het er erg druk. Je bezoekt Santa Teresa met de tram.

Deze wijk geeft je de echte Braziliaanse ervaring. Als je op de top van de Santa Teresa Hill gaat staan, heb je een adembenemend uitzicht. Hier zie je ook de Guanabara Bay. Als je in deze wijk bent, moet je echt de trappen van Selarón even bekijken. Dit is een van de beroemdste attracties van Rio de Janeiro. Natuurlijk neem je even een foto.

Genieten van het uitzicht op de Pão de Açúcar

Voor de echt mooie kiekjes moet je naar de Pão de Açúcar gaan. Dit is de bekendste berg van Rio. De berg is 396 meter hoog, en het beste punt om de hele stad te kunnen zien. Om hier op de top te komen, moet je de kabelbaan nemen. Klimmen is ook mogelijk, maar dat is alleen voor ervaren klimmers weggelegd.

Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ze noemen de stad ook weleens ‘Cidade Marvilhosa’, wat zoiets als ‘de Wonderlijke Stad’ betekent. Als je hier op de top staat, begrijp je meteen waarom dat zo is. Je kunt hier het best staan tijdens de zonsondergang, op een heldere dag. Dat heeft echt iets magisch.

Wel een tip: je kunt het best doordeweeks gaan. In de weekenden is het hier vaak extreem druk, wat dat stukje magie toch wel een beetje bederft. De entree kost 19 euro, het is geopend van 08.00 tot 19.50 uur.

Samba dansen in Lapa

Gek op de Samba? Dan moet je echt naar Lapa. Dit is een feestelijke buurt die ‘s nachts helemaal tot leven komt. Wanneer de lokale bevolking de heupen losgooit, kun je zo meedansen. Overal zie je lekkere cocktails en hoor je die typische Braziliaanse muziek. Naast een geschikte plek om te dansen vind je hier veel tapasbars, clubs en livemuziek. Dat is wat Lapa zo bijzonder maakt.

In Lapa vind je ook Rio Scenarium. Dit is de meest populaire club van heel Brazilië. Is het je te druk? Dan zijn er nog andere populaire bars en nachtclubs, zoals Lapa 40 Graus en Clube Dos Democraticos. Laatstgenoemde bestaat al sinds 1867!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 7 =