Cityguide: Florence

Betoverend, romantisch en compleet onweerstaanbaar. Florence is de plek voor kunst, cultuur, historie en geweldig eten. Deze Toscaanse stad is perfect voor een stedentrip. Het is de hoofdstad van Toscane en de geboorteplaats van de renaissance. Genoeg te zien en te beleven dus.

Vervoer in Florence

Het beste kun je Florence te voet verkennen. Er is namelijk onderweg zoveel te zien. Ook wanneer je met de auto bent is het verstandig om de auto aan de rand van het centrum te zetten en te wandelen naar het centrum.

Er rijden in Florence ook verschillende buslijnen. De kaartjes voor de bus kun je kopen bij het ATAF Point (dit is het loket van de busmaatschappij), op het station of bij een kiosk. Ook kun je een buskaart via sms kopen. Het is mogelijk om een enkeltje te kopen of een strippenkaart. Dit is afhankelijk van hoe vaak en ver je met de bus moet reizen. 

Je kan er ook voor kiezen om een elektronische Agile Card te kopen. Deze zijn verkrijgbaar voor 10, 20 of 30 euro. De kaarten zijn op naam en kunnen dus alleen voor 1 persoon gebruikt worden. Je betaalt met de elektronische kaart ongeveer 1 euro per rit. 

Daarnaast zijn er voor toeristen speciale dagkaarten Met deze kaart kun je zo vaak al je wilt de bus gebruiken. De 24-uurs kaart kost €5, de 3-dagen kaart €12 en de 7-dagen kaart €18.

Ben je vergeten om een kaartje te kopen of heb je er helaas geen tijd voor, dan kun je ook nog altijd het kaartje aanschaffen bij de buschauffeur. Hier betaal je alleen wat meer voor. 

Doen in Florence

De volgende dingen mag je absoluut niet missen in Florence

Absolute must-see: De Duomo

Een absolute must is het bezoeken van de kathedraal van Florence; Duomo Santa Maria del Fiore. Je kan er eigenlijk ook niet omheen want de kathedraal is steekt overal bovenuit. Het is één van de meest indrukwekkende exemplaren van de stad. Zowel van binnen als van buiten. 

Duomo Santa Maria del Fiore

Wandelen door het “echte florence” in de wijk Oltarno 

Naast het prachtige historische centrum van Florence, is het ook de wijk Oltrarno een geweldige plek om doorheen te wandelen. Het is er een stuk minder druk, maar net zo mooi. De wijk wordt omschreven als het “echte” Florence.

Bon appétit

Eten, eten en nog eens eten. Dat is één ding wat je zeker doen in het mooie Florence. Naast pasta moet je natuurlijk ook de Gelato proberen. Het ijs is hier een stuk dichter en romiger. Echt om te smullen. 

Kunstschatten bewonderen bij het Museum Uffizi

Een bezoek aan het wereldberoemde museum Uffizi mag absoluut niet ontbreken tijdens je stedentrip in Florence. Dit museum bezit namelijk talloze kunstschatten, zoals het werk van Michelangelo. Tip! Koop je tickets een paar dagen van te voren om lange wachtrijen te voorkomen. 

Genieten van een schitterend uitzicht

Geniet tijdens zonsondergang van één van de mooiste uitzichten van Florence op het plein Piazzale Michelangelo Het plein bevindt zich op een heuvel waardoor je er een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio: de beroemdste brug ter wereld

Deze brug heb je vast al een keer voorbij zien komen op foto’s of in films. De brug stamt uit de oude Romeinse tijd en werd na een overstroming in 1345 compleet opnieuw opgebouwd. Op de brug zijn allerlei kleine winkeltjes gevestigd, met name juweliers. 

Ook nog leuk om te doen in FLorence

  • Book een foodtour door de stad en ontdek de leukste hotspots en lekkerste gerechten.
  • Piazza della SIgnoria: één van de mooiste pleinen van Florence. Op het plein vind je o.a. het stadhuis en het museum Uffizi.
  • Piazza della Repubblica: een gezellig plein waar je kunt genieten van een heerlijk terrasje in de zon.

Heb jij nog een leuke tip voor Florence? Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

26 + = 29