De mooiste duiklocaties ter wereld

Een groot deel van moeder natuur is verscholen onder water. Tijdens het duiken ontdek je vaak een compleet nieuwe wereld. Een prachtige omgeving met kleurrijk koraal en unieke vissen. Overal ter wereld vind je schitterende duikplekken. Om de keuze wat makkelijker voor je  te maken, hebben wij de mooiste de duikspots voor je verzameld.

Sipadan, Maleisië

Dit eilandje voor de kust van Maleisisch Borneo staat voornamelijk bekend om haar prachtige duikplekken. Velen beweren zelfs dat de mooiste plek ter wereld is om te duiken en dan met name de duikspot “Barracuda Point”. Het gebied is beschermd waardoor er maar een aantal duikers per dag toegestaan zijn.

Wanneer je hier gaat duiken zul je een grote diversiteit aan bijzondere vissen en zeedieren ontdekken. Maar ook kleurrijke koraalriffen en grote scholen. SChildpadden, manta roggen, zeepaardjes en nog veel meer kun je hier spotten.

De onderwaterwereld is hier zo mooi en divers door de voedselrijke waterstromingen. De stromingen kunnen echter wel behoorlijk heftig zijn, waardoor het voor beginnende duikers een lastige plek kan zijn.

duiken sipadan

Belize

In Belize vind je de Great Blue; een wereldbekende plek en een favoriet onder duikers en snorkelaars. Midden in de zee vind je namelijk een enorme blauwe gat van maar liefst 124 meter diep. Je kan hier afdalen tot ongeveer 45 meter. Het is één van de meest fascinerende duiklocaties ter wereld. Het is de plek om haaien te spotten en het barst van de koraal, schildpadden en tropische vissen. Deze duiklocatie is voornamelijk geschikt voor ervaren duikers. Heb je geen duikbrevet of ben je een beginnende duiker, dan kun je hier ook prachtig snorkelen.

Palau

Palau is een piepklein midden in de Oceanië. Je komt er niet zomaar, maar het is de lange reis absoluut waard. Het is een schitterde duikbestemming in de regio Micronesië. Het eiland is prachtig mooi en je vind hier de mooiste duikplekken ter wereld. De Blue Corner Wall is één van de meest bekende duikspots van de omgeving. Van geweldige koraaltuinen tot de meest bijzondere vissen. Ook vind je op het eiland het Jelly Fish Lake  waar je kunt duiken tussen tienduizenden kwallen die niet kunnen steken.

Curaçao

Curaçao is een populaire zonbestemming. Genieten van een dagje strand, relaxen bij de vele beachbars of een geweldige duik maken. Want ook duiken kun je hier ontzettend goed.  Rondom het eiland vind je vele verschillende onderwaterlandschappen en unieke vissoorten. Door de vulkanische oorsprong van het eiland kun je er enorme koraalformaties ontdekken. Tijdens een duik kun je onder andere schildpadden, barracuda’s en als je geluk hebt zelfs een dolfijn spotten.

duiken in mexico

Mexico

De wateren in Mexico kennen sterke stromingen. Deze stromingen trekken grote groepen vissen aan. Dit maakt Mexico een populair land om te gaan duiken. In de zomermaanden maak je hier zelfs kans om walvishaaien te spotten. Ook haaien, dolfijnen en barracuda’s kun je tijdens een duik tegenkomen. Naast de unieke vissoorten staat Mexico ook bekend om haar indrukwekkende grottenstelsels.In Yucatán vind je de grootste onderwater hal van maar liefst 600 meter lang en 300 meter breed.

Hawaii

Één van de meest unieke dieren om te spotten tijdens een duik is toch wel de indrukwekkende en sierlijke mantarog. Op het tropische Hawaii maak je een grote kans om de mantarog te spotten. Kailua-Kona is dan de duiklocatie waar je moet wezen. De reuzen van de zee komen dan sierlijk voorbij zwemmen. Als je geluk hebt, zelfs met hele groepen. Een unieke ervaring, die je nooit meer zal vergeten.  

Raja-Ampat-Archipel, Indonesië

Raja Ampat ligt in het oosten van Indonesië en behoort tot het eiland West Papua. Dit gebied is niet alleen een plaatje boven water, maar ook onderwater vind je de grootste biodiversiteit  ter wereld. In dit gebied vind je meer dan 1300 vissoorten en 500 verschillende koraalsoorten. Het staat bekend als hét paradijs van Zuidoost-Azië. Melissa’s Garden en Blue Magic zijn twee van de vele populaire duiklocaties waar je kunt duiken bij Raja Ampat.

Last minutes naar deze mooie duik bestemmingen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 3 = 1