Last-minute naar New York

The Big Apple staat bij iedereen wel op de travel bucketlist. Het is dé stad die je ooit in je leven bezocht moet hebben. Er is altijd wel wat te beleven in deze concrete jungle en jij kan hier gewoon naar toe! Een ticket naar New York was vroeger misschien onbetaalbaar, maar tegenwoordig zijn er super goedkope last minutes te vinden. Zo heb je al retourtickets naar New York voor nog geen 300 euro. Wil je niet zelf een los vliegticket en een hotel regelen dan kan je ook kiezen voor een samengestelde reis naar New York bij een reisorganisatie.

De beste periode om New York te bezoeken

Hoewel New York het hele jaar geweldig is om te bezoeken, kunnen de zomers hier behoorlijk heet zijn en heb je in de winter weer kans op sneeuw. De beste periode om New York te bezoeken is tijdens de herfst of de lente.

De verschillende wijken van New York

New York bestaat uit verschillende wijken. De bekendste wijk van New York is zonder twijfel Manhattan. Het hart van de stad. In het midden van Manhattan vind je Central Park. Een geweldige plek voor een wandeling of lekker te gaan picknicken. Ook Brooklyn is een populaire wijk om te bezoeken. Hier vind je meer alternatieve hotspots, veel kunst en natuurlijk Coney Island. Hell’s Kitchen is een wijk waar vroeger veel Iers-Amerikaanse woonden. Sinds een aantal jaar is dit dé plek voor culinaire hoogstandjes. De wijk Harlem is dé plek voor soulfood en muziek.

De Must-Sees van New York

The city that never sleeps! Daar is niks aan gelogen, want er is altijd wel wat te zien of te beleven in deze stad. Met haar enorme wolkenkrabbers, gele taxi’s, imposante skyline en gele taxi’s kan een bezoekje aan deze stad behoorlijk overweldigend zijn. Een goede voorbereiding is daarom wel zo fijn. Lees snel wat je niet mag missen tijdens je citytrip naar New York:

Picknicken in één van de vele parken

Super low budget en ook nog eens erg leuk om te doen: picknicken. In New York vind je verschillende prachtige parken waar je heerlijk kunt ontspannen. Naast Central Park, is ook een bezoekje aan Brooklyn Bridge Park en Bryant Park de moeite waard.

Musea bezoeken

New York barst van de musea. Wat dacht je van het Metropolitan Museum of Art of het American Museum of Natural History. Een aantal musea zijn op bepaalde tijden zelfs gratis te bezoeken.

Vrijheidsbeeld

The Statue of Liberty is het symbool van Amerika. De beste tijd om het Statue of Liberty te bezoeken is in de ochtend. Een kaartje kopen gaat vrij makkelijk, maar het is ook mogelijk om het vrijheidsbeeld kosteloos te bewonderen. Er gaat namelijk dagelijks een gratis veerboot waarbij je vrij dicht bij het Vrijheidsbeeld komt.

Ground Zero

Een bezoek aan de 9/11 memorial mag tijdens je citytrip ook niet ontbreken. Ook kun je het 9/11 museum bezoeken. Het museum is elke dinsdag gratis toegankelijk van 17:00 tot 20:00.

Hotdogs eten

Eat like a local! Hoe leuk is het om een keer een hotdog te eten als een echte New Yorker.

Broadway & Time square

Time Square is misschien wel het bekendste plein van New York. De enorme billboards moet je natuurlijk een keer gezien hebben. Maak je bezoek aan Time Square helemaal compleet met een broadway show.  

Rockefeller Center

Bezoek the Rockefeller Center en geniet van een prachtig uitzicht over central park.

Empire State Building

Ook de Empire State Building is een must-see tijdens je bezoekje aan New York.

Fifth Avenue

Voor de meeste mensen is deze straat onbetaalbaar, maar het is zeker leuk en een aanrader om er even doorheen te wandelen.

Ook wandelen over de Brooklyn bridge, shoppen in de wijk Soho, een ijshockey- of basketbalwedstrijd bezoeken zijn ook leuk om aan je weekendje toe te voegen. Heb je zelf nog een leuke last minute New York tip? Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 83 = 84