Tip: Lapland Travel Guide

Lapland heeft iets magisch. De ruige Arctische wildernis van Finland biedt hemelse lichten, avontuur en prachtige winterse gebieden. En wist je dat de kerstman hier “officieel” woont? Ja… echt! De natuur is werkelijk adembenemend. Van prachtige naaldbossen tot kale woestenijen en snelstromende rivieren. Je kan overnachten in luxueuze hotels of kiezen voor een simpele camping. 

Vertrek vandaag nog naar Lapland

Dit is namelijk de perfecte tijd om dit gebied te ontdekken. In januari en februari is het er nog niet enorm druk, maar je hebt wel een grote kans op het spotten van het noorderlicht. In de winter is het er namelijk bijna altijd donker, dus meer kans op het dit magische spektakel. Check de last minutes naar Lapland en boek die reis vandaag nog.

Rovaniemi

De hoofdstad van Lapland is Rovaniemi. Een ideale plek om je reis te beginnen. De stad telt maar 60.000 mensen. Ondanks dat het stadje niet heel groot, is er nog wel het één en ander te bezichtigen. Zo heb je het prachtige Arctische centrum (Arktikum), welke half begraven is onder de grond. Het Arktikum is een Fins wetenschappelijk museum en onderzoekscentrum. Naast dat het een onderzoekscentrum is, is het tegelijkertijd ook het Provinciaal museum van Lapland. Je kan hier alles leren over de flora en fauna van het gebied en de geschiedenis van de stad. Ben je een liefhebber van de moderne kunst, dan is het Rovaniemi Art Museum een aanrader. Ook worden er in de stad regelmatig events georganiseerd. Zo kun je aan het eind van januari de Arctic Lapland Rally bezoeken, vindt er in maart een rendier race plaats en begin april is er een sneeuwscooter race.

Hondensleeën & rendiersleeën

Wil je de natuur in om het landschap van Lapland te ontdekken dan is een hondenslee absoluut een aanrader. In Lapland vind je verschillende aanbieders van husky-safari’s. Deze safari’s variëren van een snelle rit van een uur tot een groot avontuur waar je de hele nacht op pad gaat.

Kerstman

De Kerstman is misschien wel één van de grootste toeristische attracties in FInland. Niet ver van de hoofdstad vind je het Santa Claus Workshop Village. Stuur je een brief naar de kerstman dan komt de brief hier aan. Ieder jaar verwerkt het postkantoor honderdduizenden brieven van kinderen over de hele wereld. Natuurlijk vind je er ook een tentoonstelling, rendieren en niet te missen de kerstman himself. 

Wil je het wat rustiger aan doen, dan kun je ook kiezen voor een rendierslee. Rendieren zijn iets langzamer, maar het is net zo’n mooie ervaring. 

Noorderlicht

Het staat bij de meeste hoog op de bucketlist: het noorderlicht bewonderen. Atmosferische gassen die worden geagiteerd veroorzaken de aurora borealis, ook bekend als het noorderlicht. In Noord-Lapland kun je tijdens heldere nachten op verschillende plekken genieten van deze veelkleurige lichtshow. Het kan soms uren duren, maar ook plotseling na een paar minuten weer verdwijnen. De grootste kans op het spotten van het noorderlicht heb je van september tot maart. 

Skiën in Levi

Lapland is een topbestemming voor skiliefhebbers. In Levi vind je het grootste skigebied van Finland met 3 pistes voor alle niveaus, 27 liften en meer dan 140 km langlaufloipes. Het skigebied loopt van eind oktober tot begin mei. In totaal vind je in Fins Lapland 75 skigebieden, de belangrijkste zijn Levi, Ylläs, Pyhä-Luosto en Ruka.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 6 = 2