Tip voor 2020: maak een unieke rondreis door Engeland

Fish and chips, eeuwenoude kliffen, prachtige kastelen en indrukwekkende natuur. Engeland staat dit jaar niet voor niets op de tweede plek van Lonely Planets must-visit landen voor 2020! Engeland blijft één van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Hoewel de meeste mensen blijven hangen in London, wat absoluut een geweldige stad is, heeft het land nog veel meer te bieden. Wat dacht je van het eeuwenoude stadje Bath of het gezellige Liverpool. Of de glooiende heuvel van Lancaster, Stonehenge en prachtige steden als Chester. Lees snel verder waarom Engeland dit jaar nog op je bucketlist moet verschijnen.

Waarom moet je Engeland bezoeken

Prachtige natuur: Engeland kent maar liefst 10 nationale parken en heeft één van de langste en steilste kustlijnen van Europa. Naast ruige kliffen, glooiende heuvels en prachtige stranden, vind je er ook eindeloos veel meren en prachtige rivieren. Engeland is daarmee absoluut een aanrader voor natuurliefhebbers! Je kan hier geweldig mooi wandelen, hiken, varen of fietsen.

Een rijke historie: Engeland heeft een hevige historie. Zo vind je er talloze kastelen op eenzame heuveltoppen. Tijdens een roadtrip door het land zul je veel mysterieuze plekken ontdekken. Wat dacht je van de Stonehedge  Elke stad of dorp in Engeland heeft zijn eigen verhaal te vertellen. 

Geweldige steden: Aan bruisende steden kom je in Engeland zeker niet te kort. Van het knusse York tot de drukke straten van Londen. Ontdek de muziekscene van Manchester, de architectuur van Bath of scoor de leukste koopjes in het eigenzinnige Brighton. 

Roadtrippen langs de prachtige kust van Zuid-Engeland

Prachtige stranden, ruige kliffen en knusse dorpjes, de zuidkust van Engeland heeft het allemaal, en het mooiste van alles het is compleet onontdekt. De mooiste manier om dit deel van Engeland te ontdekken is door een roadtrip te maken. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij Engeland, maar het zuiden van het land kent een zonnige klimaat met warme zomers. Zo vind je in het meest zuidelijke puntje zelfs zandstranden en palmbomen. Ideaal dus om tijdens de zomer te bezoeken. Om de mooiste plekken te ontdekken heb je minstens een weekje nodig. 

Roadtrip Route Zuid Engeland

Bristol & Bath

Ga je met het vliegtuig dan kun je het beste vliegen op Bristol. Vanaf hier kun je eenvoudig een auto huren. Bristol is het perfecte startpunt van je reis. Deze groene studentenstad is super hip en er is altijd wel iets te beleven. Vooral in de zomer is er iedere dag wel ergens een festivalletje gaande. Voor je de natuur in gaat is dit een heerlijke stop. In nog geen uurtje rij je van Bristol naar het stadje Bath.  Bath is een culturele stad met indrukwekkende gebouwen uit de Romeinse tijd. In Somerset vind je gigantische bergen, prachtige rotsen en zelfs warmwaterbronnen. 

Stonehendge

Vanuit Bath is het ongeveer een uurtje rijden naar de Stonehenge, een absolute must natuurlijk om te bezoeken tijdens je reis door Engeland. Het ontstaan van Stonehenge  is nog steeds een mysterie. Het is misschien wel één van de meest bekende prehistorische plekken ter wereld. 

West Wittering Beach

West Wittering Beach is één van de mooiste zandstranden van Zuid-Engeland en vind je nabij de gezellige plaats CHichester. Het strand ligt in een nationaal park en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het is een populaire plek bij kitesurfers, maar je kan er ook heerlijk wandelen, picknicken en zelfs een frisse duik nemen. 

Jurassic coast

De Jurassic Coast is misschien wel één van de mooiste plekken van Engeland. DIt deel bestaat uit steile kliffen en prachtige kustlijn. De rotsen zijn ruim 180 miljoen jaar oud, vandaar de naam Jurassic coast. Er worden namelijk nog steeds fossielen gevonden. 

Exeter

Exter is een gezellige stad met een rijke historie. Tijdens de tweede wereldoorlog heeft de schade veel geleden, waardoor er veel prachtige gebouwen verloren zijn gegaan. Toch vind je in het oude centrum van Exeter nog een aantal historische gebouwen die zeker een bezoekje waard zijn. 

Torquay en Land’s End

Op een klein uurtje rijden van Exeter bereik je het badplaatsje Torquay. Deze plek is erg populair bij de Engelse. NIet zo gek, want je vindt hier palmbomen en kilometers strand. Overdag kun je lekker luieren aan zee en in de avonduren is er altijd wel ergens een feestje te ontdekken. Op 30 minuten rijden van Torquay vind je Land’s End. DIt is het meest zuidwestelijke puntje van Groot-Brittannië. Het landschap is erg indrukwekkend en perfect voor een mooie hike. 

Vliegen of met eigen vervoer

Vliegtickets zijn vaak spotgoedkoop naar Bristol. Eenmaal aangekomen kun je eenvoudig een auto huren, maar je kan ook met eigen vervoer gaan. Voor ongeveer 150 euro retour kun je met auto of camper de veerboot pakken vanuit Duinkerke. De boot doet er ongeveer 2 uur over wanneer je aankomt in Dover. Heb je wat langer de tijd dan is een road trip door Engeland perfect te combineren met Wales of Schotland. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 55 = 60