5x mooiste bestemmingen in de winter

Rode neusjes, verwarming op standje sauna en blue monday voor de deur. Kalmpjes zijn we weer bijgekomen van alle feestdagen en het “normale” leven is helaas weer in volle gang.  Hoogste tijd dus om weer voor een vakantie. Of dit nu is naar een prachtige winterwonderland of een tropische bounty eilandje. Benieuwd naar onze favoriete bestemmingen om de winter in Nederland te ontsnappen? Lees snel verder! 

Zanzibar

Op zoek naar paradijs op aarde? Wat dacht je van het beroemdste tropische eiland van Tanzania: Zanzibar! Zanzibar vind je voor de Oost-Afrikaanse kust in de turkoois blauwe  Indische Oceaan. Heb jij zin in cocktails drinken op een prachtig tropisch strand, dan is Zanzibar the place to be! Wit zand, met palm bezaaide stranden en de meest prachtige resorts. Zanzibar is het juweel van de 3500 km lange kust van Swahili in Afrika. De eilandengroep was lange tijd een belangrijke stop op oude handelsroutes voor schepen die op weg waren naar Arabië en verder. Hierdoor is Zanzibar nog steeds een culturele smeltkroes. Dit zie je terug in verschillende gebouwen en op de menu’s van restaurants. Soms zijn er leuke aanbiedingen naar Zanzibar, wees er snel bij. Weg is weg!

Chiang Mai, Thailand

Een vakantie naar Thailand is natuurlijk altijd een goed idee! Naast de vele bounty eilanden die je in het land van de eeuwige glimlach vindt, is ook het noorden van het land een aanrader om te bezoeken. Chiang Mai is een stad omgeven door mistige bergen, gouden tempels en groene rijstterrassen. De stad wordt ook wel de Roos van het Noorden genoemd. In het eerste weekend van februari wordt namelijk het bloemenfestival hier gehouden. Een magische periode om deze stad te bezoeken. Boek daarom vandaag nog een last minute Thailand om dit spektakel mee te maken. 

Groenland

Groenland is ijzig, mysterieus en een van de meest adembenemende plekken op aarde. Naast spectaculaire gletsjers vind je in op het grootste eiland ter wereld ook prachtige fjorden en kleurrijke dorpen. Het is één van de meest bijzondere reisbestemmingen die je ooit gaat bezoeken. Hoewel Groenland bijna net zo groot is als heel West-Europa wonen er niet meer dan 57.000 inwoners. De uitgestrekte en imponerende landschappen van Groenland maken dit een fascinerende plek voor een vakantie. Je kunt er hiken, langlaufen, skiën en tochten maken met een hondenslee. Met geluk spot je ook nog wilde dieren als walrussen of zelfs ijsberen en om je reis helemaal compleet te maken kun je vaak ook nog het Noorderlicht van je bucketlist afstrepen. 

Siargao, Filippijnen

Hang je winterjas maar weer op lieve mensen, we gaan naar de Filipijnen! De beste maanden om de Filipijnen te bezoeken zijn namelijk november t/m juni. Ben je in de Filipijnen dan mag je het ultra hippe Siargao absoluut niet missen. Siargao is namelijk een plek waar je zo een paar weken kunt doorbrengen. Het eiland is bedekt met talloze palmbomen en omringd met de meest prachtige stranden. Je kan er dagen eilandhoppen, surfen of lekker zonnebaden. Maar ook het binnenland is prachtig. Zo vind je er eindeloze rijstvelden, watervallen en mangrovebossen. Klinkt niet slecht toch?

Dolomieten, Italië

Voor een bijzondere bestemming hoef je niet altijd ver te reizen. De Dolomieten in Italië zijn namelijk één van de meest magische bestemmingen om te bezoeken tijdens de winter. Een vakantie in de Italiaanse Dolomieten betekent een vakantie vol natuurlijke schoonheid en diversiteit. De omgeving staat bekend om haar zeer gastvrije resorts, culinaire hoogstandjes, ongerepte landschappen en prachtige skigebieden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 8 = 2