Wat zijn de voor- en nadelen van een all-inclusive vakantie

Zo langzaamaan kunnen we weer gaan beginnen met het bekijken en plannen van onze zomervakanties. Met de eerste zonnestralen van 2019 achter de rug is het niet meer zo moeilijk om een voorstelling te maken van de prachtige bestemmingen die deze zomer beschikbaar zijn. En dan rest toch ook weer de vraag: wat voor vakantie zullen we dit jaar gaan vieren? Een van de opties is om lekker te genieten in een all-inclusive vakantie. Een hotel in de zon waar ontbijt, lunch en diner zit inbegrepen. Ideaal toch? Om erachter te komen of dit type vakantie iets voor jou is hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

De voordelen all inclusive vakanties

1. Alles is van tevoren betaald

Een groot voordeel van een all-inclusive vakantie is dat je van tevoren precies weet hoeveel je kwijt bent aan de vakantie. Als je wilt, hoef je de gehele vakantie niks anders te kopen of uit te geven aan eten of drinken. Daardoor hoef je je niet druk te maken over de financiën tijdens de vakantie en kun je je volledig focussen op de vakantie.

2. Je hoeft niks, maar dan ook niks te regelen

Meestal boek je een all-inclusive vakantie inclusief de vlucht en mogelijke transfers. Dat betekent dat je vanaf het moment dat je aankomt op het vliegveld in Nederland, je nergens meer aan hoeft te denken. Je wordt gevlogen naar het land van bestemming, vervolgens stap je met bagage en al in een busje die je brengt naar het luxe resort. Hier wordt er vervolgens al het eten voor je bereid wat je maar wilt, waarna je weer lekker het zwembad of de zee in kan springen. Ideaal voor de mensen die echt eventjes hun hoofd leeg willen maken tijdens hun vakantie.

All inclusive restaurant

De nadelen van all inclusive

1. Weinig vrijheid

Je kunt het zien als iets positiefs, of iets negatiefs. Tijdens de vakantie hoef je niks zelf te regelen of te koken. Dat kan enorm ontspannend zijn, maar voor sommigen wordt dit na een tijdje saai. Deze mensen willen zelf een beetje verantwoordelijkheid houden over wat ze doen tijdens hun vakantie. Dat kan natuurlijk, maar dan is een all-inclusive vakantie misschien niet het beste idee.

2. Prijzig

Je moet het zo zien; je gaat eigenlijk elke dag ontbijten, lunchen en dineren in een restaurant van het hotel. Je kunt je voorstellen dat dit nogal prijzig wordt. Het is vaak goedkoper om zelf gewoon wat te kopen. Je kunt dus in volledige luxe leven tijdens de vakantie, maar dat zal je ook wat geld gaan kosten.

3. Je ziet weinig van de omgeving

Doordat je al je maaltijden nuttigt in het hotel, is er weinig tijd om de omgeving te verkennen. Vaak kun je via het hotel bepaalde tripjes boeken, maar het gevoel dat je hebt betaald voor bijvoorbeeld de lunch en dat je hier geen gebruik van maakt, zal je dan toch besluipen. Daardoor blijven velen vaak bijna de gehele vakantie in het hotel. En dat kan erg ontspannend zijn, maar je maakt niet zoveel mee!

Wat vind jij van all-inclusive vakanties? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 6