Het houdt nog niet op met sneeuwen in Oostenrijk

Op de NOS een reportage uit Obertauern. Obertauern is een populair skigebied in het zuiden van Salzburg “We komen hier vaker, maar zoveel sneeuw heb ik hier nog nooit gezien’, zegt een Nederlander.

De lager gelegen pistes zijn open, maar er kan geen skiles worden gegeven, doordat de skileraren niet ter plekke kunnen komen. De weg naar het dorp is afgesloten en de meeste skileraren wonen in de omringende dorpen. Het lawinegevaar is voor een groot deel van de Oostenrijkse Alpen opgeschaald van code 4 naar 5. Dat is de hoogste waarschuwingscode op de schaal van 5.

Het ziet er naar uit dat het tot na het weekend nog onrustig blijft en grote hoeveelheden sneeuw te verwachten zijn. Wil je komende week een last minute wintersport boeken, bekijk dan eerst of het betreffende dorp bereikbaar is en of de pistes geopend zijn.

Een wintersport Frankrijk of Italie is voor komende week wellicht een betere keuze. Daar schijnt volop de zon en in de meeste gebieden ligt nog genoeg sneeuw. Controleer dat eerst voordat je overgaat tot boeken.

Al die sneeuw levert ook mooie plaatjes op. RTL nieuws beschrijft het al een verradelijk mooi landschap. Er is de afgelopen dagen meer sneeuw gevallen dan normaal in een maand.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 25 = 31