Vijf redenen waarom Val Thorens het ultieme skigebied is

Gek op sneeuw, snowboarden en skiën? Dan is Val Thorens een goed idee. Het maakt onderdeel uit van Les 3 Vallées en heeft een behoorlijke grootte. Wie alle pistes van Val Thorens een keer wil aandoen, heeft daar meerdere weken voor nodig. Het skigebied wordt gekenmerkt door gletsjers en meerdere drieduizenders. Waarom is Val Thorens nog meer het ultieme skigebied?

Val Thorens is het grootste skigebied ter wereld

Het skigebied Les 3 Vallées is het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. De top ligt op 3250 meter. Dankzij deze hoge ligging, brede pistes en sneeuwkanonnen, zijn de sneeuwcondities fantastisch. Zelfs in de namiddag zijn de pistes nog egaal.

Omdat het gebied zo groot is, is het aan te raden om wat extra dagen uit te trekken voor je skivakantie. Met de skiliften heb je een paar ritten nodig om het hele gebied te kunnen doorkruisen. Wie graag off-piste de ski’s of lange latten onderbindt, zal zich hier thuis voelen. Er zijn bijna geen limieten.

Hier kan iedereen (leren) wintersporten

Val Thorens is niet alleen geschikt voor de geoefende wintersporter, maar ook voor beginners. Meer dan 50% van de pistes zijn zo vormgegeven, dat je hier prima je eerste meters in de sneeuw kunt maken. Direct naast het dorp is ook een oefenweide met sleepliften en eenvoudige pistes voor lesgroepen.

Liever wat meer uitdaging? De doorgewinterde wintersporter kan gebruikmaken van de funslope, funparks en skicross in Val Thorens. Met meer dan 600 kilometer aan piste is er voor ieder wat wils.

Genieten van het snowpark

Dit skigebied heeft een prachtig snowpark, dat ieder seizoen door een professioneel team wordt vormgegeven. Hier kun je je eerste sprongen maken, maar ook kijken naar de waanzinnige sprongen van de professionals. Je vindt het snowpark in het ‘Plateau’-gedeelte van Val Thorens.

Naast de stoeltjeslift ‘2 Lacs’ ligt een funslope, die voor alle leeftijden geschikt is. Het parcours is 900 meter lang en kent meer dan 50 game-modules voor de lol en om je behendigheid te testen.

Een fijn landschap

Val Thorens ligt op een zonnige, westelijk georiënteerde berg. Daardoor kun je genieten van geweldige uitzichten. Hier kun je skiën langs de gletsjers en kilometers ver kijken. Dit skigebied staat bekend om de mooiste rotsformaties. Het landschap is dan ook adembenemend.

Je kunt maar beter een klein fotocameraatje meenemen, want hier maak je de mooiste foto’s van de natuur. En natuurlijk moet er ook een foto komen voor het thuisfront, waar je op het topje van de berg staat.

Val Thorens heeft een gezellige après-ski

Bijna net zo belangrijk als de wintersport zelf, is de après-ski. Vaak willen wintersporters even een gezellig drankje doen en feesten op de piste. Het uitgaansleven en nachtleven in Val Thorens zijn ongekend. Je vindt hier namelijk ook grote nachtclubs, zoals Malaysia.

Het leuke van het nachtleven in Val Thorens is dat er voor de Nederlander veel herkenning zal zijn. Regelmatig vinden we in dit skigebied Nederlandse DJ’s die ervoor zorgen dat iedereen los gaat.

Tip: een skipas

Optimaal genieten van dit skigebied? Dat doe je met een skipas. Je hebt dan toegang tot meer dan 600 kilometer piste. Daardoor is geen dag hetzelfde. Bij sommige Nederlandse touroperators en wintersportspecialisten is het mogelijk een accommodatie inclusief skipas te regelen. Vaak is busvervoer ook mogelijk. Bekijk nu snel de mogelijkheden voor een last minute naar Val Thorens. Accommodaties met skipas zijn vaak goedkoper dan een losse skipas. Kijk op deze website naar de prijzen van de verschillende skipassen voor het gebied.

Val Thorens is de houder van de ‘Family Plus Award’, wat inhoudt dat het een ideaal gebied is voor families. Het biedt dan ook een keur aan activiteiten en faciliteiten voor alle leeftijden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 3