Top 5 skigebieden in Frankrijk

Frankrijk is een walhalla voor de wintersportliefhebber. Het land beschikt over reusachtige skigebieden en deze zijn vaak erg modern en gevarieerd. Leuk voor pro’s die al jaren op skivakantie gaan, maar ook voor de beginners. Daarnaast liggen de bergtoppen erg hoog, waardoor je met een skivakantie naar Frankrijk voor een sneeuwzekere bestemming kiest.. 

Voor alle skiërs en snowboards zijn er geweldige mogelijkheden en ook de faciliteiten zijn in Frankrijk uitstekend. Dit land biedt alles voor een onvergetelijke wintersportvakantie. Frankrijk beschikt zelfs over de grootste skigebieden ter wereld! Wil jij ook nog last-minute op wintersportvakantie in Frankrijk, maar weet je nog niet naar welke plaats? Hier vind je een top 5 van onze favoriete wintersportbestemmingen in Frankrijk. 

Ga je liever naar Oostenrijk? Lees dan ons artikel over de mooiste wintersportgebieden in Oostenrijk.

1. Les Trois Vallées

We beginnen dit rijtje met één van de grootste skigebieden ter wereld, namelijk het skigebied Les Trois Vallées. Het skigebied heeft meer dan 600 km aan pistes. Het is dan ook een erg populaire ski vakantiebestemming. Dankzij de hoge ligging van het skigebied kun je er meestal genieten van een dikke pak sneeuw. Naast skiën kun je er ook prachtig wandelen en je hebt er één van de hoogste tokkelbanen ter wereld. Ook staat het gebied bekend om de uitstekende après-ski! Als je leest waarom Val Thorens het ultieme skigebied is dan boek je direct een last minute naar Val Thorens en sta je over een paar dagen op de ski’s.

2. Evasion Mont Blanc

Op een uur rijden van Genève in de schaduw van Mont Blanc vind je het prachtige skigebied Evasion Mont – Blanc. Dit skigebied heeft meer dan 400 km aan pistes en bevindt zich in de meest prachtige omgeving. Het gebied bestaat uit verschillende dorpjes, zoals  La Giettaz en Megève. Ook de dorpjes en de omgeving zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het skigebied Evasion Mont – Blanc is daarnaast ook erg populair bij langlaufers.

3. Skigebied Grand Massif

Ben je op zoek naar afwisseling, dan is het skigebied Grand Massif iets voor jou. Het skigebied is gigantisch en biedt voor elk type skiër wel een leuke uitdaging. Van de zwarte pistes bij Les Carroz tot kneuterige bergdorpjes bij Samoëns. Maar ook voor beginners is er voldoende keuze. Dit skigebied is een perfecte keuze voor het hele gezin. Skigebied Grand Massif biedt ongeveer 265 km aan skipistes. Het is daarmee het vijfde grootste skigebied van Frankrijk. Het gebied bestaat uit 5 dorpjes die verbonden zijn met verschillende liften en pistes. Je kan dus prachtige tochten maken langs de verschillende dorpjes op. 

4. Les Arcs

In de regio Savoie vind je het skigebied Les Arcs met totaal 200 km aan pistes. Les Arcs is ideaal voor families, omdat de meeste dorpen in de omgeving autovrij zijn. Ook heb je er veel activiteiten voor kinderen. Aan pistes is er voor ieder wat wils. Hoewel je er overwegend blauwe en rode pistes vindt, kunnen de echte daredevils hun hart luchten bij de 18 zwarte pistes. Verder kun je in dit gebied genieten van heerlijke wandelingen waarbij je regelmatig wordt getrakteerd op geweldige uitzichten. Check nu de last minutes Les Arcs!

5. Portes du Soleil

Last but not least is het skigebied Portes du Soleil. Dit skigebied vind je ten zuiden van Genève. Het skigebied ligt zowel in Frankrijk als in Zwitserland en beschikt over 580 km aan pistes en is daarmee het grootste skigebied van de wereld. Het gebied ligt wel een stuk lager dan bijvoorbeeld Les Trois Vallées, waardoor de sneeuwzekerheid er minder goed is. Toch is het een prachtig skigebied om te bezoeken met skipistes voor verschillende niveaus skiërs en snowboarders. 

Wat is jouw favoriet wintersportbestemming in Frankrijk? Laat het ons weten met een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

54 − = 50