Parijs, kom alvast helemaal in de kerststemming

In de maanden november en december is Parijs extra magisch. De stad wordt verlicht door duizenden twinkelende lampjes en overal is wel iets feestelijks te beleven. De etalages zijn prachtig versierd, je kan overal schaatsen en je vindt er verschillende kerstmarkten. Lees snel verder waarom je juist nu je tickets naar Parijs moet boeken. 

De stad is van top tot teen versierd

De stad van het licht doet zijn naam eer aan tijdens de feestdagen. Vanaf half november wordt de complete stad versierd met de mooiste kerstdecoraties en prachtige verlichting. Hoewel alle straten rond deze periode extra magisch zijn, zijn bepaalde plekken absoluut onmisbaar. Zo is een bezoekje aan de Champs Elysées absoluut een must. Ook Boulevard Haussmann krijgt een complete make-over in november. Er zijn ook tours die je langs de mooiste verlichte straten van Parijs brengen. Bekijk het aanbod van vakanties naar Parijs en straks loop je zelf ook door de straten van Parijs.

Windowshopping was nog nooit zo leuk

De grote warenhuizen van Parijs creëren ieder jaar de meest indrukwekkende feestelijke kerst etalages. Ieder jaar is er een nieuw thema. De etalages zijn voorzien van schitterende verlichting, animaties, muziek en heel veel sneeuw. Er gaat veel planning aan vooraf. De openingsavonden zijn dan ook ieder jaar weer een groot event waarbij vaak beroemdheden de nieuwe etalage onthullen. 

De mooiste etalages vind je o.a. bij:

  • Galeries Lafayette (hier vind je ook een gigantische kerstboom)
  • Le Printemps 
  • Le Bon Marché Rive Gauche
  • BHV Marais

De kerstmarkten in Parijs

Ooit waren de kerstmarkten alleen in Duitsland te bezoeken, maar tegenwoordig heb je kerstmarkten over heel Europa. Zo dus ook in Parijs. Bij de prachtig versierde kerstmarkten kun je genieten van feestelijk lekkernijen, gezelligheid en heel veel leuke marktkraampjes. De grootste kerstmarkt van Parijs is in La Défense, met meer dan 300 ambachtelijke kraampjes verspreid over 10.000 vierkante meter. Ook de kerstmarkt Starry Christmas is een aanrader. De kerstmarkt vind je op het Joachim-du-Bellay-plein. 

Ga het ijs op!

Wie wil er nu niet een rondje schaatsen onder de Eiffeltoren. Rond de feestdagen is dit gewoon mogelijk. Je kan schaatsen onder de Eiffeltoren, op de kerstmarkt van Champs de Mars en in de Jardin des Tuileries. De grootste schaatsbaan vind je in het prachtige Grand Palais. Dit is één van de mooiste plekken om te schaatsen, maar tegelijkertijd ook één van de duurste plekken. 

Naast de traditionele schaatsbanen kun je dit jaren ook schaatsen op het dak van warenhuis Galeries Lafayette. Hoe gaaf! Toegang is gratis en je hebt meteen een geweldig uitzicht over de stad en wanneer je geluk kun je zelfs de eiffeltoren zien.

Vintage kermis

Ga terug in de tijd met een bezoekje aan de vintage kermis in het Musée Des Arts Forains.  van 26 december 2019 tot 5 januari 2020 is er het Festival du Merveilleux, met verhalenvertellers, goochelaars, muzikanten, dansers en poppenspelers. Een kaartje kost 16 euro voor volwassen en 6 euro voor kinderen. Kinderen kunnen met kerstmis vaak gratis gebruik maken van de vintage carrousels.

Een kerstconcert bezoeken

In de meest prachtige gebouwen van Parijs kun je rond de kerst kerst concerten bijwonen. Deze klassieke kerstconcerten vind je o.a. in de kerken Saint-Germain des Prés, Saint-Ephrem-le-Syriaque en La Madeleine. Ook is er een concert tijdens kerstavond bij de Eiffeltoren. De meest indrukwekkende concert vind je bij Sainte-Chapelle. De muren van deze gotische kapel bestaan ​​uit 16 enorme glas-in-loodramen van meer dan 600 vierkante meter. Wanneer de muzikanten spelen en het licht de ramen raakt, is het magisch.

Ben je op zoek naar een leuke last minute stedentrip? Dan raden we je zeker aan om naar Parijs te gaan. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + = 15