Met de trein op stedentrip

Ben je aan het kijken naar een leuke bestemming voor een stedentrip? Ga eens met de trein! Het meest duurzame vervoersmiddel en je hoeft niks in te leveren op comfort, reistijd of prijs. Bezoek één van deze 4 leuke treinbestemmingen en plan jouw stedentrip vandaag nog! Onderaan de pagina lees je meer over boekingstips voor internationale treintickets. Kaartjes boek je online zonder boekingskosten via bijvoorbeeld Goedkoop-treinkaartje.nl.

Londen: Hip en Modern

Geniet in Londen van een rondvaart over de Theems, een uitzicht vanuit het reuzenrad of dineer in een hip restaurant. Daarbij vind je hier de laatste mode als eerst in één van de warenhuizen, boetiekjes of winkels van bekende merken. Als we het over leuke treinbestemmingen hebben is Londen misschien wel de nummer 1 van dit jaar. Met een vierde Eurostar erbij en een gereduceerde reistijd van slechts 4 uur is de internationale trein een serieuze concurrent geworden voor het vliegtuig. Niet alleen in reistijd, want ook de prijs is slechts 40 euro en de CO2-uitstoot is al helemaal minimaal. Naar Londen? Kies ook voor dit duurzame vervoersmiddel.

Parijs: Stad van wereldformaat!

Een stad die eigenlijk geen uitleg meer nodig heeft is natuurlijk Parijs. De stad van liefde, licht, eten, mode, parfum en enorme bezienswaardigheden. Je kan in deze stad dagen lang ronddwalen zonder hetzelfde te zien met in iedere wijk iets unieks. Stap in de Thalys naar Parijs en reis in slechts 3.18 uur vanuit Amsterdam Centraal naar hartje centrum. Aan boord heb je comfortabele stoelen, een bistrorijtuig en een prachtig uitzicht over Nederlands, Belgisch en Frans landschap. Vanuit Nederland kan je opstappen op station Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal.

Antwerpen: Heerlijk dagje shoppen

Hoef je niet perse een heel weekend, maar is een dag ook voldoende? Antwerpen ligt op slechts 1.53 uur reisafstand vanaf Amsterdam CS en is goed te doen per InterCity Brussel. Trek door de straten met imposante panden en karakteristieke gevels, ontdek de Grote Markt en bezoek de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Kaartjes zijn voor reisdagen op maandag tot en met donderdag verkrijgbaar vanaf 20 euro. Liever op vrijdag, zaterdag of zondag dan is een kaartje 26 euro.

Keulen: Romantisch weekendje weg

Een romantisch weekendje weg met z’n tweeën? Dan is Keulen zeker de moeite waard! Boek een hotel nabij het treinstation en je hebt alles binnen handbereik. Bezienswaardigheden, leuke winkelstraten en gezellige terrasjes. Reis met de trein naar Keulen. Het is niet alleen duurzaam, maar met een prijs van slechts 20 euro per enkele reis is een kaartje goed te doen. De reis wordt verzorgd door ICE International die in Nederland stopt op station Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Met een reistijd van 2.38 uur wordt je vervolgens naar station Köln Hbf gebracht en stap je in het hart van het centrum uit.

Boekingstips voor internationale treintickets

  • Bestel online, want dan betaal je geen reserveringskosten.
  • Vroegboekers profiteren van het voordeligste tarief. Later zijn deze tickets helaas niet meer verkrijgbaar en zullen tarieven enkel stijgen.
  • Kijk ook naar de beschikbaarheid in de avonduren. Hier zijn soms nog voordelige zitplaatsen over.
  • Plan jouw weekendje weg van zaterdag t/m maandag in plaats van vrijdag tot en met zondag. Zo sla je tenminste één populaire reisdag over.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 17 = 22