De goedkoopste zonbestemmingen tijdens deze koude dagen

Brrrrrr…. winter is coming! Oké het is misschien nog herfst maar met de eerste temperaturen rond het vriespunt voelt het wel een beetje als winter. Super leuk dat de eerste kerstballen al in de winkel liggen, oud & nieuw afspraken worden gemaakt en de ski’s al van zolder worden gehaald, maar de meeste mensen (waaronder ik) verlangen rond deze periode vooral enorm naar de ZON. En aangezien de komende maanden al behoorlijk prijzig zijn, hebben wij de leukste budgetvriendelijke zonbestemmingen voor je verzameld. Benieuwd waar nu de zon schijnt? Lees snel verder….

Canarische Eilanden

Lekker dichtbij en altijd mooi weer! De Canarische eilanden zijn altijd een goed idee. Het hele jaar door kun je hier genieten van heerlijke temperaturen. In november en december is het er gelukkig niet snikheet, dus naast terrasjes pakken en cocktails drinken kun je ook nog iets actiefs ondernemen, wat heel goed kan op de eilanden. Zo heeft Tenerife een bijzonder groen binnenland waar je de mooiste valleien en bergen vind. Ook op Gran Canaria is genoeg te beleven

Egypte

Cultuur, woestijn, natuur, bounty stranden en ook nog eens spotgoedkoop. Egypte is de ideale zonbestemming voor tijdens deze koude dagen. Zelfs in de wintermaanden kun je hier genieten van 30+ graden en voor regen hoef je zeker niet bang te zijn. Hoewel Egypte vooral bekend staat als een all-inlcusive bestemming, kun je er ook een prachtige rondreis maken. Wat dacht van je van duiken in de rode zee, een cruise over de Nijl, een safari met overnachting in de woestijn, de wereldberoemde monumenten in Cairo of gewoon helemaal niks doen op een parelwit strand. Wij zeggen doen! Bekijk snel alle last-minutes naar Egypte.

Marokko

In Marokko kun je nog lang genieten van zomerse dagen. Wil je een paar dagen naar de zon? Wat dacht je van Marrakesh. Vorige week schreef ik al er al een uitgebreid artikel over waarom je Marrakesh op je bucketlist moet hebben staan. Het is namelijk de perfecte stad als zonnige stedentrip bestemming. In november is de gemiddelde temperatuur in Marrakesh 22 graden. Perfect temperatuurtje voor een chill dagje aan het zwembad, maar zeker ook nog niet te warm om wat actiefs te ondernemen. 

Kaapverdië

SInds een paar jaar is ook Kaapverdie een geliefd en budgetvriendelijke zonbestemming. De Kaapverdische eilanden is perfect voor zonaanbidders, avonturiers en zelfs gezinnen. De eilanden vind je voor de westkust van Afrika. Kaapverdië staat vooral bekend om haar prachtige stranden, maar is ook zeker een aanrader voor de actieve vakantieganger. Zo kun je er erg mooi hiken. Ben je op zoek naar avontuur dan kun je bijvoorbeeld de vulkaan Fogo beklimmen of een schitterende hike maken door de gigantische groene bergen die je op het eiland vindt. 

Tunesië

Wil je echt helemaal tot rust komen, dan is Tunesië the place to be. De meeste hotels zijn splinternieuw en helemaal ingericht om het je als gast zo comfortabel mogelijk te maken. De faciliteiten in de hotels zijn vaak eindeloos. Boek een ontspannen massage of laat je verwennen met een dagje hammam. Vul je dagen verder met relaxen aan het strand of aan het zwembad. Daarnaast is Tunesië een leuke bestemming voor watersportliefhebbers. Zo kun je er goed kite surfen, parasailing en windsurfen.

Heb jij ook nog een leuke budget zonbestemming tip voor ons? Laat het weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 1 =